De kiosk (archieffoto)
De kiosk (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Lezerspodium: Kiosk

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Wat was ik onder de indruk van de smaak van Ad van Etten toen hij mij met andere genodigden in Lommel op een achteraf gelegen sjoemelig terreintje van een antiquair een totaal verwaarloosd, roestig, overwoekerd, bouwsel liet zien, waarbij hij aangaf hier een kiosk voor het dorp in te zien. Het had ooit gediend als een versiersel/schuilplaats voor de regen in een Belgisch park, maar was op de een of andere manier overbodig geworden en dus bij deze antiquair terecht gekomen.

Ad zou Ad niet zijn als hij hier niet een nieuwe functie bij had bedacht, maar mét een kunstzinnige twist. Zo ontstond het idee voor de face-lift, de ophoging, het glas, het weglaten van de tierelantijntjes, het moest wat strakker en onderhouden kunnen worden, en oh, oh, wat zielig dat we nu 15 jaar later gaan klagen, dat een paar glasplaten niet meer passen.

De kiosk is inmiddels een begrip in het dorp en heeft zijn functie meer dan bewezen. Hoeveel muziek heeft er al geklonken? Hoeveel vreugde hebben we er al aan beleefd? Het is toch een sieraad voor ons dorp?

Hoezo verkeerde keuzes? De kop van het artikel in Mooi Son en Breugel. We hebben een bouwsel gered van de ondergang en een prachtige toekomst gegeven. Het probleem met de glasplaten lossen we op. Chapeau Ad en bedankt voor je Sinterklaasgedicht.

Hans Overbeek