Nieuwe toekomst van de Seniorenraad

De Seniorenraad Son en Breugel heeft woensdag 1 december vergaderd, het belangrijkste agendapunt was het eindrapport van de tijdelijke Commissie Seniorenraad Nieuwe Stijl (CSNS) over de toekomst van de Seniorenraad. 

De CSNS, onder leiding van Ad van Etten, heeft in de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe structuur, missie/visie en strategie voor de komende jaren. De huidige rol van de Seniorenraad dient heroverwogen te worden in het licht van de veranderde omstandigheden, zowel in de eigen organisatie als in de wereld. Jong en oud worden in een snel veranderende omgeving uitgedaagd actief deel te blijven nemen. Dat vergt een frisse blik van alle organisaties, die ouderen daarbij ondersteunen en vertegenwoordigen. 

De ‘nieuwe’ Seniorenraad wil daarbij een overkoepelende en initiërende rol blijven spelen op het gebied van leefbaarheid, belangbehartiging en ontspanning en een duidelijke afbakening van taken ten opzichte van andere organisaties. De CSNS bestond naast Ad van Etten uit Vera van Honk, Thijs Wijnakker, Jac Wismans, Ciel Saris en Marjolein van den Bout. 

Het huidige bestuur van de Seniorenraad heeft ingestemd met de voorgestelde wijzigingen in beleid en draagt vanaf 1 januari 2022 haar verantwoordelijkheden over aan een interim-bestuur dat, onder leiding van Ad van Etten, de nieuwe Seniorenraad vorm gaat geven. 

In het komend jaar zal in DeMooiSonenBreugelKrant meer te lezen zijn over de samenstelling, plannen en ambities van de nieuwe Seniorenraad Son en Breugel, die als slogan ‘Samen krachtig’ heeft gekozen. Wie contact wil opnemen met de vernieuwde organisatie kan terecht bij Ad van Etten via ajmvanetten@gmail.com en/of Vera van Honk via veravanhonk@gmail.com.