Mieke en Ad Keeren 50 jaar getrouwd
Mieke en Ad Keeren 50 jaar getrouwd Foto: Wil Feijen

Vijftig jaar geleden sloeg de vonk over tussen Ad en Mieke Keeren-Biemans

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - Ad (70) is een echte Sonse; hij is net voor de hefbrug in de Nieuwstraat geboren. Samen met zijn drie broers is hij hier ook opgegroeid. Mieke (71) is geboren en opgegroeid op Olen in Breugel. Zij was de derde uit een gezin van negen kinderen.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Na de lagere school is Ad naar de ambachtsschool gegaan en vervolgens nog twee jaar naar de mulo in Best. “Jammer dat ik toen de school niet heb afgemaakt”, blikt hij terug. Ad is begonnen als vrachtwagenchauffeur en was daardoor vaak van huis. Later is hij bij een aannemersbedrijf in Son als machinist op een loader gaan werken. Ad: “Ik volgde in de avonduren de opleiding voor middenstand, boekhouden en de Ambi-opleiding, een opleiding voor automatisering. Zo ben ik op de boekhouding van het bedrijf terechtgekomen.” Na vijf jaar is hij bij Beamix gaan werken, ook als boekhouder, en zorgde daar ook voor de automatisering. Ad heeft daar 25 jaar tot aan zijn pensioen gewerkt; hij was toen 60 jaar. Mieke heeft, net als veel meisjes in die tijd, de huishoudschool doorlopen. Na haar opleiding is ze begonnen bij Albert Heijn en vervolgens is ze gaan werken bij ‘De ijzeren Bert’, Bart van de Laar.

Vriendengroep
Ad en Mieke hebben verkering gekregen bij Zaal Slegers in Lieshout. Mieke: “Wij zaten in dezelfde vriendengroep en gingen regelmatig samen dansen.” Hier sloeg de vonk over. Na twee jaar verkering kwam het huis van de ouders van Ad vrij aan de Nieuwstraat. “Ons moeder vroeg aan ons of wij dat huis wilden hebben”, blikt Ad terug. Voor beiden was dat toen een mooie reden om te trouwen, en in dit huis is dochter Nicole geboren.

Verhuizen
Na een paar jaar droomden Ad en Mieke van een vrijstaand huisje en hun blik viel op een huis in Mariahout. Mieke was op dat moment zwanger van zoon Erwin. Ze besloten om het huis te kopen. Mieke: “Ik kon daar niet aarden en ik had ook helemaal geen zin om onze spullen uit te pakken. Twee weken later verkochten we het huis weer en hebben we het huis in Son en Breugel gekocht, waar we nu alweer 46 jaar met veel plezier wonen.”

Zorg
Mieke is 48 jaar mantelzorger geweest van Nicole. “Onze dochter heeft tijdens de bevalling zuurstofgebrek gehad en is met een hersenbeschadiging geboren. Vanaf haar derde ging ze al naar een medisch kinderdagverblijf. Nu woont ze sinds elf jaar in Nuenen in een woonvoorziening voor mensen met een beperking, waar 24 uur per dag verzorging is. Ze heeft het daar ontzettend naar haar zin, maar wij halen haar elk weekend naar huis”, aldus een zorgzame Mieke.

Vrije tijd
In hun vrije tijd tennist Mieke twee keer in de week en gaat ze graag met Ad fietsen. De prachtige tuin achter hun huis is ook het werk van Mieke; hierin kan ze veel van haar energie kwijt. “Ik vind de tuin geweldig, maar alleen om naar te kijken, en dat wil ik graag zo houden”, lacht Ad.

Hobby’s
Maar Ad zit ook niet stil. Zijn grootste hobby is duiven houden, waar hij dagelijks mee bezig is. “Ik ben al vier jaar kampioen op de korte afstand”, vertelt Ad trots. Hij zit in het bestuur van de duivenclub en in het bestuur van de Torengroep. “Wij doen alles wat met het reilen en zeilen van de Sonse parochie te maken heeft. Verder doe ik aan handboogschieten en onderhoud ik samen met nog zes andere mensen het kerkhof in Son”, zegt Ad tevreden. Ad en Mieke zijn op 17 december 50 jaar getrouwd en willen begin februari een feest geven voor hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Ze hopen dat de coronamaatregelen het dan toe zullen laten.

Ad en Mieke 50 jaar geleden