René Linssen
René Linssen Foto: Wil Feijen

Van fysiotherapeut in loondienst naar eigen baas bij Bodycare Verbeek

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - Na vijf jaar bij Frank en Corien Verbeek van Bodycare Verbeek als fysiotherapeut gewerkt te hebben, wilde René Linssen (39) zijn kennis en zijn vakgebied uitbreiden met een overstap naar een andere praktijk en een studie manuele therapie. Daardoor is hij gegroeid als fysiotherapeut. Sinds 2016 is hij weer terug bij Bodycare en neemt vanaf 1 januari het stokje over van Frank en Corien: hij wordt eigenaar van Body Care Verbeek op Ekkersrijt in Son en Breugel.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

René: “Na 5 jaar bij Frank en Corien te hebben gewerkt wilde ik iets anders. Ik heb toen vijf jaar in Boxtel gewerkt waar ik erg veel geleerd heb en een studie manuele therapie heb afgerond. In de tussentijd heb ik altijd contact gehouden met Frank en Corien.” In 2016 kwam er een plek vrij bij Bodycare Verbeek en Frank benaderde René of hij bij hem wilde komen werken. “Daar heb ik niet lang over na hoeven denken”, blikt de fysiotherapeut terug, “in een van de eerste gesprekken hadden we het zelfs al over overname als Frank zou besluiten om een stap terug te doen.”

Interview
In 2017 heeft Frank al een stapje teruggedaan in zijn bedrijf. In het interview dat de eigenaar toen had met deze krant gaf hij aan dat hij gestopt was met het behandelen van patiënten en dat hij alleen nog maar de ochtenden aan het werk was. “In dat artikel werd ook al aangekondigd dat ik de praktijk wilde overnemen en dat Frank en Corien mij daarin zouden begeleiden. Nu is het zover: vanaf 1 januari 2022 ben ik eigenaar van Bodycare Verbeek”, zegt René enthousiast.

Bij het oude
In het begin gaat René nog geen wijzigingen doorvoeren in het bedrijf; vooralsnog blijft het concept van Bodycare Verbeek onveranderd. “Maar ik sluit niet uit dat er op termijn wel veranderingen komen, je moet blijven ontwikkelen. Als ik naar de toekomst kijk, wil ik nog specifieker met de doelgroep bezig zijn: een totaalplaatje van begeleiding, coaching, voeding, leefstijl aanbieden. Daar zijn we nu al mee bezig, maar ik wil dit verder uitbreiden met ons team”, aldus de bijna-eigenaar van Bodycare Verbeek.

Gespreid bedje
De afgelopen maanden is René klaargestoomd door Frank en Corien om het bedrijf over te nemen dat zij hebben opgebouwd. “Ik kom in een gespreid bedje terecht en daar ben ik hen erg dankbaar voor”, geeft René aan. De nieuwe eigenaar vindt het wel spannend; nu krijgt hij zijn salaris nog gestort omdat hij in loondienst is, maar vanaf 1 januari is hij als eigen baas verantwoordelijk voor zichzelf én voor zijn medewerkers. “Ondanks dat er organisatorisch wel iets gewijzigd wordt, verandert er in de praktijk niets. De zorg voor de mensen blijft op nummer 1 staan en ik blijf als fysiotherapeut patiënten behandelen, helpen en begeleiden. Dat doe ik niet alleen, maar samen met het team”, sluit René af.