Inwoners die mee zijn gegaan naar de Efteling
Inwoners die mee zijn gegaan naar de Efteling Foto: Heppie Tour

Inwoners Son en Breugel met de Heppie Tour naar de Efteling

Met twee bussen zijn ruim honderd inwoners, zowel kinderen als volwassenen, zaterdag 18 december vanuit Son en Bruegel op Heppie Tour naar de Efteling geweest. CLIP Son en Breugel heeft hiervoor gezinnen geworven die een uitje goed konden gebruiken. Het uitstapje werd georganiseerd door Heppie Tour, dat onder stichting Het Vergeten Kind valt.

Om 8 uur ’s morgens werd er verzameld op het Raadhuisplein, ruim op tijd omdat bij iedereen de procedure met betrekking tot corona uitgevoerd moest worden; dat wil zeggen de triage vragen van het RIVM stellen en de coronacheck-App scannen. Bij iedereen was dit in orde en vertrokken de ruim honderd personen naar de Efteling. Het gehele uitstapje was coronaproof; dus mondkapjes op in de bus en afstand houden. De reis verliep volgens schema en bij aankomst werd de groep ontvangen door vrijwilligers van Heppie Tour.

Op het park kon iedereen zijn eigen weg gaan, dus er werd volop gebruik gemaakt van alles wat het park te bieden heeft en werd genoten van de speciale winterse sfeer en verlichting in de Efteling in deze periode van het jaar. In de loop van de middag drong het nieuws over een nieuwe lockdown al door, dus het was extra bijzonder dat dit uitstapje nog net door heeft kunnen gaan.

De gezinnen werden om 17.00 uur bij de bussen verwacht, waar iedereen moe maar voldaan aankwam. Om 17.15 uur vertrokken de bussen richting Son en Breugel. Op de terugreis in de bus kwamen de enthousiaste verhalen los, maar er vielen ook veel kinderen tijdens de rit in slaap. Iedereen keek terug op een hele fijne en gezellige dag.