Briefjes op de etalageruiten bij De Traverse
Briefjes op de etalageruiten bij De Traverse Foto: Wil Feijen

Klaar met de lockdown

Niet alleen de ondernemers in Son en Breugel zijn klaar met de lockdown, ook in andere delen van het land laten ondernemers van zich horen. Zo heeft een ondernemer een spandoek op een viaduct bij de A4 gehangen om zijn ongenoegen duidelijk te maken en dreigen andere ondernemers in Nederland zaterdag 15 januari toch open te gaan, ondanks dat er nog niet officieel bekend is gemaakt dat de maatregelen versoepeld worden. Of deze actie opvolging krijgt in Son en Breugel is onbekend.

Ook MKB-Nederland roept op om de economie vanaf 15 januari weer te openen. Zij geven aan dat de lockdown voor de ondernemers niet meer te doen is, maar ook niet voor de samenleving. Dat de buurlanden wel open zijn en in Nederland alles op slot is, werkt ook niet motiverend. Ook in die landen stijgen de besmettingscijfers net als in Nederland, maar toch is daar de economie wel grotendeels open.

Chris Bergmans van Bergmans Jeanhouse, Marie-Claire Huybregts van Marie-Claire’s en Sander Buitelaar van restaurant Il Ponte weten het zeker dat ze weer veilig open kunnen onder bepaalde voorwaarden, zoals bijvoorbeeld een tijdslot of een maximaal aantal personen per aantal vierkante meters.

Lees het verhaal van Chris, Marie-Claire en Sander op pagina 4.