Online Alzheimer Café BOS over ‘wat is dementie?'

Deze maand vindt er een gesprek plaats met klinisch geriater in opleiding Ellen Scheepers, werkzaam bij het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Wat is eigenlijk dementie? Wat zijn symptomen van dementie en wanneer is het raadzaam om een arts te bezoeken? Hoe gaat een diagnosestelling in zijn werk en wat gebeurt er als je daadwerkelijk de diagnose dementie krijgt? Zijn er behandelmogelijkheden of leefstijladviezen die de artsen aanraden. Op deze vragen en nog allerlei andere zaken wort deze avond een antwoord gegeven.

Normaal gesproken worden de bezoekers van het Alzheimer Café Best, Oirschot, Son en Breugel ontvangen in partycentrum ’t Zand. Vanwege de corona situatie wordt deze maand wederom met een online-uitzending gewerkt. In de laatste week van januari wordt de opname beschikbaar gesteld via het YouTube kanaal: Alzheimer Regio Zuidoost-Brabant. Hier staan ook eerdere opnames van het Alzheimer Café.

Wilt u de link via de mail ontvangen, geef dit dan door via alzheimercafe.bos@alzheimervrijwilligers.nl. Via dit adres kunt u tevens aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.