Tom en Martijn overhandigen de cheque aan Dianne
Tom en Martijn overhandigen de cheque aan Dianne Foto: Wil Feijen

Met je Hart Son en Breugel ontvangt cheque

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Dankzij klanten van PLUS Marcel en Jeannette Verhoeven ontving Dianne van Hak, namens stichting Met je Hart Son en Breugel, woensdag 19 januari een cheque ter waarde van 507,25 euro uit handen van twee medewerkers van de PLUS. Dit bedrag is tot stand gekomen doordat klanten hun statiegeldbonnetjes bij de winkel hebben ingeleverd, en door een klant die volle zegelboekjes ter waarde van 90 euro heeft ingeleverd.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Dianne: “Wij zijn hier superblij mee. Met deze bijdrage gaan wij weer mooie momenten voor onze doelgroep organiseren, zoals ontmoetingen met een lunch aan de stamtafels in de plaatselijke horeca.” In juli 2021 kon eindelijk, na lange tijd, de eerste stamtafel van stichting Met je Hart gerealiseerd worden. De eenzame ouderen werden uitgenodigd in café-restaurant De Zwaan, waar zij konden genieten van een heerlijke lunch en elkaars gezelschap. Het terugkerende karakter van de stamtafels moet ervoor zorgen dat mensen elkaar regelmatig zien, waardoor er echt contact ontstaat en soms zelfs nieuwe vriendschappen.

Genieten
De stichting laat zelfstandig wonende ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten van mooie momenten. Dat doen de vrijwilligers door structurele, waardevolle ontmoetingen in de lokale horeca te organiseren. De ouderen worden die dag thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht.

Onschatbare waarde
Op dit moment vinden er nog geen ontmoetingen in de horeca plaats, maar worden de mensen thuis bezocht door de vrijwilligers van Eet met je Hart, of ze ontvangen een telefoontje. “De eenzaamheid is in deze tijd nog erger. De ouderen met wie wij contact hebben, kijken echt uit naar het bezoek of het telefoontje. Het zijn kleine momenten, maar van onschatbare waarde”, aldus Dianne.

Dank je wel
“Maar deze cheque is ook van onschatbare waarde. Wij willen Marcel en Jeannette en hun klanten dan ook heel hartelijk bedanken voor deze gift en dat zij dit voor onze stichting mogelijk hebben gemaakt”, zegt Dianne enthousiast.

Informatie
Wil jij meer informatie over stichting Met je Hart Son en Breugel, neem dan contact op via dianne.vanhak@metjehart.nl of bel 06-52772329. Ook kun je op www.metjehart.nl zien wat de stichting doet en welke gemeentes er nog meer meedoen.