Het Groene Hart met een vernieuwd Raadhuisplein waarvoor Voor U! zich gaat inzetten
Het Groene Hart met een vernieuwd Raadhuisplein waarvoor Voor U! zich gaat inzetten Foto: ©Voor U!

VOOR U! presenteert plan ‘Het Groene Hart’

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Son en Breugel - De nieuwe politieke beweging VOOR U! presenteert deze week het plan ‘Het Groene Hart’. De grote eyecatcher van het plan is een nieuw park dat loopt van het gemeentehuis tot aan Park Vroonhoven. “De stenen van het plein gaan eruit, het groen erin. Zo geven we als gemeentebestuur het goede voorbeeld wat betreft verduurzaming en het opvangen van de gevolgen die de klimaatverandering veroorzaakt,” zegt Helga Helders, de lijsttrekker van de partij, met veel enthousiasme. “Het wordt een park om te ontmoeten, te praten, te spelen of om helemaal niets te doen. Lekker ontspannen in de zon onder het genot van je favoriete hapje en drankje. En dat doe je met je vrienden, de buren of het hele gezin, want er komt veel speelgelegenheid voor de jeugd en een jeu des boules baan voor iedereen.”

De lokale horeca heeft ook een aandeel in de plannen met een uitbreiding van de terrassen en het plaatsen van foodtrucks of stalletjes bij het centrale foodplein. Helga: “Het is een plek met picknickbanken waar het ’s avonds goed toeven is onder de sfeerverlichting van lantaarns en de lampenslingers die in de bomen hangen. De Nieuwstraat kleden we aan met groenblijvende haagjes waardoor de geparkeerde auto’s uit het zicht komen. Daartussen planten we leilinden die de straat nog groener kleuren.”

We gaan werken aan goede en veilige stoepen, zonder gladde randen. Het autoverkeer is er te gast als het er écht moet zijn. Om te winkelen bijvoorbeeld. We maken het dorp autoluw door het doorgaande verkeer te ontmoedigen. Het fietsen maken we veilig met een vrij liggend fietspad dat loopt van de ovatonde (bij de brandweer) tot aan de Eindhovenseweg (rotonde Kanaalstraat). Om het fietsen naar het groene dorpshart aantrekkelijk te maken, komt er een nieuwe bewaakte fietsenstalling op het Raadhuisplein. 

Samen met de ondernemers van ons dorp gaan we werken aan een nog beter ondernemersklimaat door het centrum aantrekkelijk te maken. Maar ook met een onlinewinkelplein, waar winkeliers zich presenteren en je in de webshop lokale producten kunt bestellen en op een duurzame wijze laten bezorgen. Zo’n platform geeft meer bekendheid aan de winkels en hun aanbod. Zeker als de ondernemers gezamenlijk het onlinewinkelplein gaan promoten. Zo stimuleren we een nog betere samenwerking tussen de ondernemers en blijven zij actief in tijden waarin dat nodig is.

Het plan Het Groene Hart omvat ideeën voor een mooier dorp waar VOOR U! graag samen met inwoners en ondernemers aan gaat werken.

Kijk ook op www.vooru-sonenbreugel.nl/groenhart

Afbeelding