Jouw talent krijgt een podium op het Novalis

Ben jij nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Wil jij denken en doen? Ben je op zoek naar een fijne school die - dankzij een aantal hele bijzondere vakken - uniek is in Eindhoven en omstreken? Was je altijd al benieuwd naar wat er zich afspeelt in dat bijzondere gebouw aan de Sterrenlaan in Eindhoven? Bezoek dan onze online OPEN DAG op 30 januari.

Het Novalis College is een vrijeschool voor vmbo-t, havo en vwo
Op het Novalis komen alle vakken aan bod die je nodig hebt om met een diploma en een goed gevulde rugzak de wereld in te gaan. Het maakt niet uit of je een vmbo-t-, havo- of vwo-advies hebt gekregen op een vrije of reguliere basisschool. Als je enthousiast bent over ons onderwijs, zorgen wij ervoor dat jij, met jouw inzet, een fantastische middelbare schooltijd gaat beleven op het Novalis.

We bieden onderwijs waarmee je een vmbo-t-, havo- of vwo-diploma gaat halen. Daarnaast bieden we een groot aantal kunstzinnige en ambachtelijke vakken die het leren in beweging brengen:
Beeldende kunst (schilderen, tekenen, boetseren, beeldhouwen, film, fotografie), toneel, muziek, smeden, koorzang, euritmie, mediapedagogiek, creatieve technologie, geologie, filosie, koken, houtbewerking, architectuur, wiskundige geografie, astronomie, biografie.

Wanneer je in contact komt met veel verschillende vakken kun je je idealen en interesses ontdekken. We dagen je uit tot de groei die bij jou past. 

We kennen elkaar op het Novalis
Met 550 leerlingen zijn we een kleine school waar we elkaar kennen. 'Je kunt jezelf zijn!' is een veelgehoorde uitspraak van (oud)leerlingen. Binnen een veilige omgeving leer je op jezelf te vertrouwen. Daarbij krijg je hulp van je mentor, leraren en klasgenoten.

Op het Novalis ga je veel leren en samenwerken, en op het Novalis krijgt jouw talent een podium!