Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

SonEnergie bezoekt Ecodorp Boekel

SonEnergie bezoekt Ecodorp Boekel

In Boekel is de afgelopen jaren een nieuw woonconcept ontwikkeld dat zoveel mogelijk zelfvoorzienend is. Een inspirerend voorbeeld van een andere manier van wonen en leven. In het klimaatadaptieve voedselbos telen de bewoners hun eigen gewassen.

Ook in de bebouwing zijn allerlei innovatieve technologieën toegepast. De vloerisolatie en fundering zijn gemaakt van glasschuim steen/brokken. De begane grondvloer is gemaakt van polymeerbeton, de verdiepingsvloer is uitgevoerd als CLT-vloer. De buitenwanden zijn gemaakt van kalkhennep enzovoorts. Daarnaast is er een enorme basaltaccu aangelegd waar de stroom van 650 zonnepanelen wordt opgeslagen voor de verwarming van de woningen gedurende de winterperiode.

U kent de energiecafé’s van SonEnergie waar iemand komt vertellen over een mooie techniek of project. Dit keer gaat SonEnergie het anders doen, en organiseren ze een projectbezoek om zelf ter plaatse te gaan kijken en te laten inspireren. Om 10 uur start de rondleiding in het Ecodorp. Op zaterdag 4 juni wordt om 9.15 uur vanaf het parkeerterrein bij Braeckland, Amerikalaan 2 (verzamelen vanaf 9 uur) naar Boekel vertrokken. Deelname is voor leden van SonEnergie gratis; niet-leden betalen 10 euro. Let op, er is slechts plaats voor 20 personen.

Heb je interesse om mee te gaan? Geef je dan snel op via info@sonenergie.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Er wordt met eigen vervoer naar Boekel gegaan, maar deelnemers kunnen zoveel mogelijk carpoolen.