Het Dommelhuis in Son en Breugel
Het Dommelhuis in Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Taalhuis Son en Breugel opent taalcafé

Algemeen

Taalhuis Son en Breugel start op dinsdag 4 oktober een Taalcafé in het Dommelhuis. Iedereen uit Son en Breugel is hierbij van harte welkom. De bedoeling is om elkaar (Nederlanders en anderstaligen) elke dinsdagavond in een gezellige sfeer te ontmoeten. Het Taalcafé begint om half acht.

De meeste anderstaligen vinden het fijn om mondeling te communiceren in het Nederlands. Dat doen ze natuurlijk ook al op de woensdagochtend tijdens de taallessen van Taalhuis. In het Taalcafé wordt evenwel niet gewerkt met een lesprogramma of een lesboek. Het gaat om spontane gesprekken. Vrijwilligers van Taalhuis Son en Breugel treden op als gastheer/gastvrouw en zij kunnen ook vragen beantwoorden. Op termijn organiseert het Taalcafé mogelijk lezingen, thema-avonden en muziekoptredens, al naargelang de behoefte van de gasten. Begin 2023 volgt er een evaluatie, waarna er eventuele aanpassingen qua tijdstip, frequentie of invulling worden doorgevoerd.

Voor iedereen
Taalhuis Son en Breugel wil benadrukken dat het Taalcafé voor iedereen bedoeld is. Als u het interessant vindt om mensen uit andere landen of andere culturen te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen, biedt het Taalcafé dé mogelijkheid. Start: dinsdagavond 4 oktober. Tijd: van 19.30 tot 21.00 uur vrije in- en uitloop. Locatie: in de foyer van het Dommelhuis.

Op tv
Wilt u een indruk krijgen van de woensdagochtendlessen van Taalhuis Son en Breugel, kijk dan aanstaande zondagmiddag 2 oktober om half vier naar het programma Onderweg naar de Regio op RTL4.