Kickboxer Quint Otten op de weg terug
Kickboxer Quint Otten op de weg terug Foto: Patricia Otten

Kickboxer Quint Otten op de weg terug

Quint Otten is na een blessureperiode op de weg terug. De 21-jarige kickbokser liep tijdens een training op 13 april bij zijn nieuwe team Hemmers Gym Breda een zware knieblessure op.

Na snel handelen van zijn fysio René Linssen, eigenaar van Bodycare Fysiotherapie, die er voor gezorgd heeft dat het hele proces zo snel mogelijk op gang kwam, kon Quint de dag daarna al voor een scan naar Topsupport in Eindhoven; daar bleek dat zijn achterste kruisband was gescheurd. Quint zou 4 weken later zijn debuut maken in Glory Rivels, alwaar hij tegen de Braziliaanse wereldkampioen Kelson Barbosa zou vechten. Helaas kwam zijn droom nog niet uit; een bittere pil, dat zeker.

De revalidatie zou tot december duren, was uit het overleg gekomen, en hij moest er vanuit gaan dat hij pas in januari ’23 weer volledig zijn training zou kunnen oppakken. Maar dat zat zeker niet in het hoofd van Quint, want zijn plan was om in november weer te vechten, en door alles te doen wat zijn fysiotherapeuten hem hadden opgedragen, met daarbij gezonde voeding, zal Quint zijn eerste partij weer vechten op zaterdag 12 november, zoals het er nu uit ziet.

Hij bedankt dan ook zijn ouders, Topsupport Eindhoven en de sponsors North Side Sports, VW Infra, Leroy’s Gym en Barbos Barbershop en Hemmers Gym Breda, en natuurlijk alle supporters voor alle steun door dik en dun.