Afbeelding
Foto: Ladies Circle Son en Breugel

Ladies’ Circle Son en Breugel maakt zich hard voor Huntington!

Samen met bijna 1.000 Ladies in Nederland zet Ladies’ Circle Son en Breugel zich de komende twee jaar in voor de ziekte van Huntington. Ze zamelen geld in voor onderzoek en geven deze ziekte meer bekendheid. Met het happen in een citroen trekken ze de aandacht; het bijten in een citroen geeft een van de symptomen weer van de ziekte van Huntington: je gezicht vertrekt en maakt ongecontroleerde bewegingen, en dat is maar een klein deel van de ziekte. Zuur hè?

Loes Smeijers, voorzitter van Ladies’ Circle Son en Breugel vertelt: “Tijdens de jaarmarkt in Son en Breugel op 4 september jl. hebben wij met de verkoop van armbandjes, bidons en appelflappen aandacht gevraagd voor deze ‘zure’ ziekte. Voor veel mensen die we gesproken hebben was de ziekte van Huntington nog onbekend, net als voor veel van onze ladies tot voor kort.”

Wat is Huntington?
De ziekte van Huntington is een dodelijke, erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het gen heeft. Vanaf het moment van de eerste klachten leef je gemiddeld nog 17 jaar. De ziekte ontwricht niet alleen levens, gezinnen, maar hele families doordat er meerdere gendragers in je familie kunnen zijn en het van generatie op generatie wordt doorgegeven. Zo ook voor Ronnie (48) uit Son en Breugel en zijn gezin.

Persoonlijk verhaal
“Samen met Didi van Heijst ben ik op bezoek gegaan bij Ronnie en Esther om hun verhaal te horen en te zien wat de impact hiervan is op hun gezin en familie. Door dit persoonlijke verhaal is het voor ons van dichtbij heel duidelijk geworden wat deze ziekte doet met mensen, gezinnen of hele families. Dat maakt dat wij ons de komende twee jaar als Ladies’ Circle Son en Breugel hardmaken voor Huntington!”, aldus Loes.

Champagne-actie
In het kader van ons 10-jarig jubileum hebben wij dit jaar een speciale actie: de verkoop van champagne; die komt rechtstreeks van G. Gruet & Fils in het zuiden van de Champagnestreek. Een uitstekende kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs én een bijdrage voor het goede doel. Een doos van 6 flessen kost 150 euro. Wil je liever per fles bestellen? Dat kan ook, als je de bestelling zelf afhaalt. Of deel een doos met vrienden of buren. Je kunt je bestelling tot 14 oktober doorgeven aan jouw contactpersoon van Ladies’ Circle Son en Breugel of via e-mail: lc66@ladiescircle.nl.
De volledige opbrengst van deze actie gaat naar de landelijke campagne ‘Hard voor Huntington’. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op www.zuurhe.nl. Uiteraard steunen wij met deze actie ook Ronnie en zijn gezin.

Doneren ook mogelijk

Wil je geen champagne en toch een bijdrage leveren aan deze actie? Laat een donatie achter via de QR-code (betaalverzoek) of via een van de volgende contactpersonen van Ladies’ Circle Son en Breugel: Loes Smeijers, Lindy van de Kerkhof, Brigit Hulsman-Caris, Johanne Bloemen, Anne van der Steen, Claudia Suy-van Boekel, Didi van Heijst, Evelien van Hapert-Corbijn, Manoux Pijnenburg-Gottgens, Marjan Heemskerk, Sandra van de Weerdt en Susan Rozema-Steltenpool.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding