Gregory Page laat publiek ademloos achter
Gregory Page laat publiek ademloos achter Foto:

Gregory Page laat publiek ademloos achter

Cultuur

Son en Breugel - De novembereditie van Lazy Sonnie Afternoon gaat nu al als een van de hoogtepunten van dit seizoen de boeken in. Het duo May Maema (NL) en Ailig Macleod Moreno (UK) beet in een goed gevulde Kapelzaal het spits af. Ondanks stemproblemen van May Maema als gevolg van een doorgemaakte griep, wisten zij het publiek ruim een half uur te boeien. Ailig Macleod Moreno heeft jarenlang als straatmuzikant in vele Europese steden gespeeld. Zijn rauwe no nonsens-stijl vormde een interessante combinatie met de poëtisch ingestelde zang van May Maema.

Daarna was het de beurt aan een hele grote naam uit de roots music scene van dit moment: Gregory Page. Hij betoverde het publiek onmiddellijk met zijn muzikale verhalen, prachtige teksten en ragfijn gitaarspel van ongekend niveau. Zijn humor tussen de nummers door verried zijn van origine Britse achtergrond, hoewel hij alweer vele jaren in San Diego (VS) woont. Werkelijk ieder nummer boeide van begin tot eind. Hij maakte veelvuldig gebruik van een zogenaamd looper-pedaal. Daarmee speelt hij ter plekke zijn eigen begeleidingsakkoorden in, om daarna melodielijnen daaraan toe te voegen. Een van de hoogtepunten was toen Page vertelde over zijn grote inspiratiebron, Billy Holliday. Die had op haar beurt Hoagy Carmichael als inspiratiebron, die rond 1930 als eerste het nummer Georgia on my mind (later bekend van Ray Charles) zong. Page slaagde erin om, door een antieke ringmicrofoon, Georgia on my mind als duet met Hoagy Carmichael te zingen, waarbij haar stem uit het verleden klonk. Het publiek hoorde het met open mond aan…

De stem van Gregory Page deed de kenners al vanaf het begin soms denken aan die van Paul Simon. Het was dan ook prachtig dat Page als toegift het ongelooflijk moeilijke nummer American Tune van Paul Simon speelde, wat het einde vormde van een memorabel concert.

Op 4 december heeft Lazy Sonnie Afternoon opnieuw een topper op de rol staan: de Canadese Senja Sargeant maakt haar opwachting. Sargeant woont sinds enige jaren in Nederland en scoorde hoge ogen in The Voice of Holland. In het voorprogramma staat niemand minder dan George Blanken, bekend van onder andere Chicken George en Crazy Cadillac. Na afloop vindt er ook nog een muzikale afterparty met de huisband plaats in de lounge van La Sonnerie.


Tickets zijn te koop via de QR-code en op de dag zelf aan de kassa. 

QR code lazy sonnie afternoon