Prijswinnaars Peaceposter (vlnr)  Ela Günyar Buitenstebinnen, Pieter Kool De Stokland, Renske Lernout Buitenstebinnen
Prijswinnaars Peaceposter (vlnr) Ela Günyar Buitenstebinnen, Pieter Kool De Stokland, Renske Lernout Buitenstebinnen Foto: Wil Feijen

Laat je hart je leiden

Algemeen

Son en Breugel - Het motto van de Peace Poster-wedstrijd, ‘Laat je hart je leiden’, was dit jaar zoals vanouds bedacht door de Lions Club Son en Breugel; vanaf de zomervakantie zijn de leerlingen van de groepen 7 en 8 aan het tekenen gegaan voor dit thema.

De bedoeling hiervan is om leerkrachten en leerlingen een handvat te geven om over vrede te praten met elkaar. En als we zo eens om ons heen kijken, is dat nog steeds een belangrijke zaak. Vrede is een groot goed waar doorlopend aan gewerkt moet worden door welwillende mensen, zowel in de wereld als in de klas.

Dit jaar was wel een beetje bijzonder omdat de tentoonstelling en de prijsuitreiking voor de eerste keer in het nieuwe Dommelhuis plaatsvonden. De dames van de bieb hebben ook dit jaar weer hun steentje bijgedragen aan het organiseren hiervan, evenals het gastvrije team van het Dommelhuis.

Ook voor de jurering gaf het Dommelhuis ons graag onderdak.

Twee weken lang hebben de 25 beste posters prominent in het oog gehangen en kon er ook gestemd worden voor de zogenaamde publieksprijs. De vakjury had al de nummers 1 en 2 uitgezocht.

Afgelopen woensdag 9 november vond de prijsuitreiking plaats. Van iedere school werden een nummer 1 en 2 bekendgemaakt, die een boekenbon en een vrijkaart voor museum Bevrijdende Vleugels kregen.

Aan het eind van deze levendige middag werden de hoofdprijswinnaars bekendgemaakt. Zij wonnen nogmaals een vrijkaart voor het museum en een rondvlucht boven Son en Breugel komend voorjaar. Op de foto ziet u de glunderende winnaars: Pieter Kool nr. 1, Renske Lernout nr. 2 en Ela Günyar de publieksprijs.

Het was weer een mooie middag met een tribune vol vrolijk geluimde kids en familie. 

Volgend jaar gaan de Lions weer aan de slag voor een nieuwe uitgave van de Peace Poster-wedstrijd.

De Lions bedankt het Dommelhuis, de bibliotheek, museum Bevrijdende Vleugels, de bevlogen jury, de leerkrachten van de groepen 7 en 8, en de sponsor van de rondvlucht dierenarts Rob Peeters, maar bovenal de kinderen die de posters maakten.