Riek van der Broek
Riek van der Broek Foto: ingezonden

In Memoriam Riek van der Broek

Op 27 oktober 2022 is Riek van der Broek op 93-jarige leeftijd overleden. Voor veel seniorleden van tennisvereniging HTC zal het overlijden van Riek herinneringen oproepen aan de periode waarin zij op dinsdagochtenden leiding gaf aan de wekelijkse tennisinstuif. De manier waarop zij dat deed, maakte van deze ochtenden een zeer populair en wervend verenigingsevenement. Toen ik schoorvoetend in 1995 mijn eerste stappen bij HTC zette en ging meedoen aan de instuif, was zij het die zich over mij ontfermde en mij indeelde op een baan met spelers die niet meteen gehakt van me zouden maken. Zeker bij goed weer werd er op acht banen gespeeld en zorgde Riek ervoor, door af en toe de spelers van baan te laten wisselen, dat iedereen een fijne ochtend beleefde. Zij genoot zelf enorm van deze ochtenden, ook toen ze zelf met tennissen gestopt was.

Riek van der Broek had een groot sociaal hart en was zeer betrokken bij het wel en wee van ‘haar’ mensen. Zelf was zij zeer bescheiden over haar inzet bij de vereniging. Zij was een van de eerste vrijwilligers aan wie de Gouden Tennispeld werd uitgereikt.

Riek was een bijzondere, sterke en karaktervolle vrouw; ze was nuchter, verstandig, recht door zee en trouw aan haar vrienden. Ze hield van muziek en was tot op hoge leeftijd één van de Sonse dorpsbeiaardiers. Haar grote hobby was het onderhouden van haar mooie tuin in de Maaslaan. Moedig heeft zij na het overlijden van haar man Wolter haar leven weer opgepakt en tot aan haar overlijden zelfstandig in de Maaslaan gewoond.

Omringd door haar kinderen is zij thuis ingeslapen.

Wies Platje