De te waterlating van de gele eendjes in 2018 (archieffoto)
De te waterlating van de gele eendjes in 2018 (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Met vereende krachten aan de slag voor clubkas
en goede doelen.

Tal van verenigingen enthousiast over verkoop Lucky Duck Race-loten 2023. Een tiental verenigingen was afgelopen dinsdag 15 november vertegenwoordigd op de informatieavond van de Lucky Duck Race 2023 in de Dommelzaal van De Zwaan in Son en Breugel. Op de tafels lagen XL-eenden en her en der wat promotiemateriaal over de aankomende Lucky Duck Race. Tien verenigingen hadden aangegeven interesse te hebben om loten te gaan verkopen voor deze ludieke race, om zo niet alleen een goed doel te steunen maar ook hun eigen clubkas te spekken: harmonie Pro Honore et Virtute, buurtvereniging GeHurtErbij, De Zonnebloem Son en Breugel, Stichting Met je Hart, Sun in Ghana, Stichting Meedoen Son en Breugel, BC Scarabee, ‘t HOi-huis, atletiekvereniging De Springbokken, Bijna Thuis Huis Madelief.

De avond was bedoeld om de eerste clubs en verenigingen die zich al vroeg hadden aangemeld te informeren over wat deze eendenrace zoal inhoudt. Henk Achten en Richard Kok van de Lions Club Son en Breugel e.o. informeerden de aanwezigen over wat het verkopen van loten van de Lucky Duck Race voor hun clubkas zou kunnen betekenen.

De Lucky Duck Race is een badeendjesrace met maar liefst 4000 eendjes die vanaf de voetgangersbrug achter park Vroonhoven met elkaar de strijd aangaan tot voorbij de Dommelbrug/Veerstraat nabij het Oranjeveld. Dat vindt plaats op Koningsdag, 27 april 2023.Voorbij de brug worden ze keurig opgevangen in een fuik, en de eerste 40 die daar doorheen gaan, komen in aanmerking voor leuke prijzen, waaronder geldprijzen van 300, 200 en 100 euro, een boodschappencheque van PLUS Verhoeven, en ook diverse cadeaus van Thermae Son, winkels en horeca etc.

Voordat het zover is, moeten er dus eerst nog in totaal 4000 loten worden verkocht; de nummers op de loten komen overeen met de nummers op de eendjes. Elk lot kost 3 euro, en daarvan gaat de helft naar de lotenverkopende verenigingen. De overige netto-opbrengst gaat naar vier lokale goede doelen, t.w. Stichting Met Je Hart, Voedselbank Best e.o., Bijna Thuis Huis Madelief en Stichting Sun in Ghana.

Harmonie PHEV en buurtvereniging GeHurtErbij gaan vaak samen de strijd aan als het gaat om het hoogste aantal verkochte loten. Dat is natuurlijk niet alleen een strijd om de eerste plaats, want de vereniging die de meeste loten verkoopt en/of hiervoor de origineelste manier bedenkt, komt ook nog in aanmerking voor een extra bonus.

Kadertje:
Harmonie Pro Honore et Virtute gaat al direct aan de slag.
Barbara Luijcks, die al vele jaren een flink partijtje meeblaast bij de harmonie, nam dezelfde avond de nodige boekjes alvast mee; rondom de twee concerten die PHEV binnenkort geeft, op vrijdag 25 en zaterdag 26 november a.s., worden er al loten aan de man/vrouw gebracht.

Op de website www.luckyduckrace.nl staat binnenkort vermeld welke verenigingen met de verkoop gaan starten; daar staan zeker de aanwezige clubs en verenigingen van deze informatieavond bij.
De loten zijn vanaf 1 december te koop bij deze clubs en verenigingen. Dus steun het goede doel en uw club en vereniging en koop die loten. Henk Achten heeft nog een tip voor ondernemingen: “Verras uw medewerker dit jaar met een Lucky Duck Race-lot rondom sinterklaas of in zijn of haar kerstpakket.”

Ben je als vereniging ook geïnteresseerd in het spekken van de clubkas en was je niet aanwezig op de infoavond? Geen probleem. Aanmelden kan nog steeds via info@luckyduckrace.nl of door te bellen naar Richard Kok: 06-41901060.

Een enkele vereniging gaat ook aan de slag met het verkopen van de zgn. XL-sponsoreenden; met name bedrijven kunnen voor 100 euro een XL-eend kopen; 25 euro daarvan komt ook weer in de clubkas. Die eenden kunnen zij dan pimpen in de bedrijfkleuren. De kopers van een XL-eend maken kan op een prijs, een oorkonde en eeuwige roem als de meest mooi gepimpte en/of de snelste XL-eend.

Zie verder www.lucyduckrace.nl

Barbara Luijcks van Harmonie Pro Honore et Virtute gaat al direct aan de slag.
Lucky Duck Race 2023,
Lucky Duck Race 2023,
Lucky Duck Race 2023,
Lucky Duck Race 2023,