Een eerder optreden van één van zin in het Vestzaktheater van het Dommelhuis
Een eerder optreden van één van zin in het Vestzaktheater van het Dommelhuis Foto: Een van Zin

Op weg naar kerst met zangvereniging EénvanZin

Cultuur

Son en Breugel - We komen zo langzamerhand in de tijd die zo mooi heet ‘de donkere dagen voor kerst’. Iedereen leeft toe naar het feest van het licht.

Om al echt in kerststemming te komen, kunt u genieten van een kerstconcert dat EénvanZin geeft op vrijdag 16 december in het Vestzaktheater in het Dommelhuis, met als thema ‘The very best time of the year’.

Naast een aantal Nederlandse kerstliederen worden diverse Christmas carols ten gehore gebracht, alsmede ‘klassiekers’ uit diverse landen. Bovendien worden er een paar mooie kerstverhalen verteld; met recht een gevarieerd programma dus.

Het geheel wordt u voorgeschoteld door het oudste koor uit Son en Breugel: EénvanZin, dat onder leiding staat van Coen Swinkels. Rob van Heck zorgt, als vaste pianist, voor de muzikale begeleiding. Bovendien hebben we deze keer een violiste: Else-Marie Lauret, die een aantal nummers zal begeleiden met prachtige, gevoelige vioolklanken.

Kaartjes
Dit alles kunt u komen beluisteren in het nieuwe Vestzaktheater voor slechts € 7,50. Het concert begint 16 december om 20.15 uur en kaartjes zijn te bestellen via www.vestzaktheaterson.nl/programma

Daarnaast verzorgt EénvanZin op maandag 19 december een kerstconcert in Berkenstaete. Ook hier wordt de muzikale begeleiding verzorgd door Rob van Heck (piano) en Else-Marie Lauret (viool). Naast bekende en minder bekende internationale kerstliederen is er ook gelegenheid tot samenzang met een aantal Nederlandstalige kerstliedjes. Iedereen is welkom, het concert begint om 19.00 uur. Niet-bewoners van Berkenstaete betalen hiervoor € 5,- en krijgen dan een kopje koffie of thee.

Het laatste kerstoptreden van EénvanZin is op zaterdag 24 december, waar de dienst van 22.00 uur wordt opgeluisterd in de Genovevakerk in Breugel. We hopen velen van u te mogen begroeten bij een of meerdere van de genoemde optredens.