Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel
Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Poëziemiddag inclusief mini-cursus in het Dommelhuis

Algemeen

Son en Breugel - Gedurende de landelijke Poëzieweek 2023, van 26 januari t/m 1 februari, wordt er in het Dommelhuis in Son en Breugel een poëziemiddag inclusief mini-cursus georganiseerd door bibliotheek Dommeldal.

Op vrijdag 27 januari ben je van harte welkom vanaf 14.30 tot 16.30 uur in de bibliotheekzaal op de eerste verdieping. Toegang is gratis. Er is ook een gezellige nazit tot 17.00 uur. Ook hierbij is iedereen van harte welkom.

Dichten in het Dommelhuis… in een gedicht kan veel gezegd worden in weinig woorden, waarbij je kunt luisteren, lachen, beleven, maar ook verdriet geuit kan worden in zinnen die je misschien niet dagelijks gebruikt. Zinnen die je kunnen raken, zinnen in een volgorde die je tot herlezen en tot nadenken stemt. 

Dit jaar is het thema van de Poëzieweek ‘Vriendschap’. In samenwerking met lokale dichters organiseert bibliotheek Dommeldal een pöeziemiddag inclusief mini-cursus. Tijdens deze middag belichten we poëzie vanuit verschillende hoeken, dragen dichters voor uit eigen werk en ga je zelf aan de slag in een ongewone mini-cursus.

De dichters die hier aan meewerken zijn Merel Cooijmans, Catherine Witvliet, Willem Berkers, Ad van Etten en Eva Wiselius, allen dichters van de Sonse Poëzievereniging DichtBij Son en Breugel.

De entree is gratis; gelieve wel even van tevoren aan te melden via: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. Graag tot ziens!