Maaike Klerkx uit Son en Breugel  gaat 90 kilometer steppen
Maaike Klerkx uit Son en Breugel gaat 90 kilometer steppen Foto: Wil Feijen

Step Up tegen kinderkanker

Algemeen

Son en Breugel - Het Prinses Máxima Centrum in Utrecht is hét ziekenhuis in Nederland voor kinderen met kanker. De missie van het Prinses Máxima Centrum is ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Een geweldig mooie missie, waar nog veel onderzoek voor nodig is. 

Redactie: Hanny Evers

Maaike Klerkx uit Son en Breugel kwam met het centrum in aanraking door haar werk. Een rondleiding maakte veel indruk op haar: de kinderen in hun behandeltrajecten, maar ook de betrokken ouders en gezinnen. Voor allemaal is het een zware strijd. Het centrum is super kindvriendelijk en het personeel zet zich in met hart en ziel. De indrukken kwamen hard binnen bij Maaike. ‘Hier wil ik iets extra’s voor doen’; met deze gedachte ging ze na de rondleiding naar huis. 

Maaike werkt in de sales voor Eakin BV, fabrikant van stoma-accessoires, en het Prinses Máxima Centrum is één van haar klanten. Nu zijn de rollen omgedraaid: Maaike gaat geld ophalen voor het centrum met haar werkgever als hoofdsponsor. 

Actie Step Up tegen kinderkanker 
Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart gaat Maaike steppen, uitgedost als prinses, vanuit het centrum in Son en Breugel naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, een tocht van ongeveer 90 km. Onderweg stopt ze bij bedrijven die haar sponsoren. Het idee om te gaan steppen is ontstaan door de rondleiding. Kinderen in het ziekenhuis kunnen zich verplaatsen met fietsjes; hier heeft ze een eigen draai aan gegeven. Steppen is immers voor veel kinderen een leuke, uitdagende activiteit. En ook voor Maaike zal de 90 km steppen een grote uitdaging zijn.

Op zoek naar een step
Maaike is ondertussen gestart met trainen voor haar steptocht. Maar niet onbelangrijk: ze is nog op zoek naar een geschikte e-step, want niet iedere e-step mag de openbare weg op. Denk je Maaike hiermee verder te kunnen helpen? Neem dan contact met haar op (zie onderaan dit artikel).

Sponsors gezocht
Maaike heeft zichzelf tot doel gesteld om minimaal € 10.000 op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. De eerste bedragen zijn binnen, maar ze is er nog lang niet. Draag jij dit goede doel ook een warm hart toe en wil je helpen al deze kinderen een toekomst te geven? Particulieren en bedrijven zijn uitgenodigd om een bedrag te doneren op de donatiepagina van Maaike. Het gedoneerde bedrag gaat rechtstreeks naar de foundation van het Prinses Máxima Centrum.
Je kunt een bedrag naar keuze doneren op: www.maximaalinactie.nl/actie/maaike-klerkx

Contact met Maaike: maaike_klerkx@hotmail.com