Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Is mijn huis nog betaalbaar warm te krijgen?

Het energiecafé ‘Hoe kom ik warm en betaalbaar de winter door’ van 28 november vorig jaar was zeer druk bezocht. Inmiddels zitten we midden in de winter en de energieprijzen zijn nog steeds zeer hoog, ondanks het energieplafond en lagere gasprijzen op de wereldmarkt. Leveranciers bieden naast variabele tarieven nu ook dynamische tarieven. Wilt u daar ook meer van weten? Op 7 februari herhalen we ons energiecafé van november en zullen we ook uitleg geven over de diverse tariefvormen voor gas en stroom.

Wilt u grip op uw gas- en elektraverbruik krijgen? Hoe berekent u de te verwachten energiekosten? Heeft u bijvoorbeeld al de app van uw energieleverancier? En gebruikt u die? Gebaseerd op actueel inzicht in uw verbruik kunt u nu tijdelijke maatregelen nemen en uw gedrag daarop aanpassen.

Met welke simpele maatregelen kunt u ervoor zorgen dat u toch warm blijft? Deze avond is ook interessant voor huurders. Is dat elektrische kacheltje wel zo’n goed idee? Of zijn er goedkopere alternatieven voor bijverwarming?

Deze en andere onderwerpen komen op dinsdag 7 februari aan de orde, door onze leden en voor onze leden, maar zeker ook voor alle andere belangstellenden. De avond wordt verzorgd door Luc Kruger, bestuurslid van SonEnergie en energie-expert en Lea van Beek, lid van SonEnergie en energiecoach. Luc Kruger zal onder meer ingaan op variabele en dynamische tarieven en het monitoren van uw energieverbruik. Lea van Beek zal voorbeelden met u delen die zij in de praktijk tegenkomt als energiecoach voor huurders in onze gemeente.

De energiecoaches van SonEnergie zijn er ook en zij kunnen u alles vertellen over een energiescan van uw huis, inclusief een meting met onze warmtebeeldcamera naar 'lekken' in uw woning. De energiescan is momenteel gratis voor leden van SonEnergie.

Het energiecafé vindt plaats op dinsdag 7 februari om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Dommelhuis. We hebben de grote zaal tot onze beschikking, dus er is plaats genoeg voor iedereen! 

Afbeelding