Toine Buijtels na de mishandeling
Toine Buijtels na de mishandeling Foto: Ingezonden

Een klap uit het niets met grote gevolgen

Human Interest

Son en Breugel / Den Bosch - Toine Buijtels (55) uit Son en Breugel is mogelijk de rest van zijn leven invalide na een klap op zijn hoofd. Die klap werd hem uitgedeeld door een nog onbekende dader, die hem aanviel toen hij uit zijn auto stapte.

Redactie: Adrie Neervoort

Vanuit het ziekenhuis in Tilburg vertelt hij zijn verhaal: “Ik werkte vrijdag 17 februari aan de bar van de spiegeltent in Den Bosch. Rond middernacht was ik klaar met mijn werk en reed met mijn auto uit de parkeergarage in het centrum van Den Bosch. Bij het uitrijden kruis je dan een fietspad, en toen ik dit overstak, hoorde ik een harde bonk op mijn auto.”

Niets vermoedend stapt Toine uit om te kijken wat de oorzaak was. Direct nadat hij is uitgestapt beginnen twee of drie jongeren vanaf het fietspad tegen hem te schreeuwen. Terwijl hij zich afvraagt waar het over gaat, krijgt hij een keiharde klap op zijn achterhoofd. Toine voelt dat zijn hoofd op dat moment wat naar achter knikt door de klap.

Omstanders springen tussen hem en zijn aanvaller, die hij niet heeft gezien, maar waardoor hij de gelegenheid heeft om in zijn auto te stappen en hevig geschrokken weg te rijden. Eenmaal thuisgekomen gaat hij naar bed, om vervolgens dezelfde nacht misselijk wakker te worden met hoofdpijn. De volgende ochtend neemt hij contact op met zijn huisarts, die vermoedt dat de klap er toch wel mee te maken heeft, maar bij controle niets kan vinden.

Tintelend gevoel
Toine besluit om op zondag, zoals hij van plan was, carnaval te gaan vieren in Son en Breugel. Rond 18.00 uur besluit hij naar huis te gaan, en vanaf dat moment herinnert Toine zich niks meer. Even later vinden mensen hem in een tuin aan de Dommelstraat, en zij brengen hem naar huis. ”Ik had een paar biertjes op maar was zeker niet dronken”, zo vertelt Toine. Dezelfde nacht verslechtert zijn situatie en valt hij uit bed. “Ik had een tintelend gevoel in mijn benen en moest overgeven.” Weer neemt hij contact op met de huisarts, die hem adviseert direct naar de spoedpost van het ziekenhuis te gaan.

In het ziekenhuis blijkt de situatie ernstig; na een tweede scan zien ze dat enkele wervels beschadigd zijn en er zenuwen bekneld zitten; er is al sprake van een incomplete dwarslaesie. Hij wordt direct naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd, want een operatie is onvermijdelijk om de schade te beperken. Na de operatie, waarbij drie nekwervels worden vastgezet, blijkt de ernst van de situatie: “Mijn benen werkten niet meer”, zo omschrijft hij het zelf, “mijn leven is letterlijk en figuurlijk in één klap voorbij.” Het is volgens hem onzeker of hij nog zal herstellen. “Ik kan nu alleen maar korte stukjes moeizaam lopen met behulp van een rollator.”

Aangifte
Inmiddels heeft Buijtels aangifte gedaan, maar er is nog niemand aangehouden, ondanks een getuigenoproep en het bekijken van camerabeelden door de politie. Na zijn behandeling in Tilburg gaat Buijtels naar het ziekenhuis in Eindhoven om vervolgens naar alle waarschijnlijkheid te gaan revalideren in een revalidatiecentrum.
“Ik wil iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen, dat helpt echt enorm”, zo besluit Toine.

Getuigen gezocht!!
Op 17 februari 2023 rond middernacht heeft er een incident plaatsgevonden nabij de uitgang van de Sint Jan parkeergarage aan de Hekellaan in ‘s-Hertogenbosch. Een man reed in een kleine zilvergrijze personenauto de parkeergarage uit. De man kwam in conflict met een aantal fietsers. De man heeft door dit conflict een gedeeltelijke dwarslaesie opgelopen. Er zijn een aantal personen tussen gesprongen waaronder een man met een bril, 1.80 meter lang en kort haar. Ben jij deze man of heb jij iets gezien of gehoord van dit incident?
Neem dan contact op met ons via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 onder vermelding van het procesnummer 2023045930.