Nieuwe partij ‘Bedrijfsbelangen’ bij waterschapsverkiezingen

De waterschapsverkiezingen zijn voor veel mensen onbekend terrein, en al helemaal waar het waterschap zich zoal mee bezighoudt. Bij deze verkiezingen is er echter nog wat meer aan de hand, waarvan de meeste mensen nog geen weet hebben, en wat vooral voor bedrijven, ZZP’ers , MKB’ers, boeren, industrie en andere instellingen en dienstverleners belangrijk is.

Tot voor kort werden een aantal zetels in het algemeen bestuur van een waterschap ingevuld door de landbouw, natuurorganisaties en het bedrijfsleven (via de Kamer van Koophandel). De rest van de zetels werd door stemming op politieke partijen ingevuld. Dat eerste is bij deze verkiezingen echter niet meer het geval. De bedrijven hebben vanaf nu géén vaste vertegenwoordiging meer in het Algemeen Bestuur (AB), en dus ook niemand meer die, als vaste factor in het bestuur, de bedrijfsbelangen kan behartigen.

Daarom is er nu, voor de waterschapsverkiezingen van Waterschap de Dommel, de partij ‘Bedrijfsbelangen’ (lijst 9) opgericht. Deze partij geeft alle ondernemers de mogelijkheid om op een partij te stemmen die, zoals vroeger, juist de belangen van de ondernemers wil behartigen. ‘Bedrijfsbelangen’ schenkt aandacht aan de waterschapslasten (belasting) die nu voor een onevenredig , en oneerlijk groot deel, door bedrijven opgebracht moeten worden.

De personen (nummers 1 en 2) op de lijst hebben al jaren ervaring met waterschapsbestuurswerk, en gaan nu vanuit de nieuwe partij zo goed mogelijk de belangen van bedrijven behartigen.

In het kort gezegd: ‘Bedrijfsbelangen’ wil zich met name inzetten voor alle bedrijven, ZZP’ers, boeren, MKB’ers, de industrie en andere instellingen en dienstverleners, om de verdeling van waterschapslasten te verbeteren.
Verder vindt Bedrijfsbelangen dat het waterschap zich met het besteden van belastinggeld moet beperken tot de kerntaken waarvoor ze in het leven is geroepen: schoon water, voldoende water, droge voeten en een eerlijke lastenverdeling.

De heer A.W.A. (Nol) van Rijssel - No. 2, Lijst 9, Bedrijfsbelangen, Waterschap de Dommel.