Jonne van Kempen (rechts op de foto) met haar Prokkelmaatje Evelyn Kreukniet
Jonne van Kempen (rechts op de foto) met haar Prokkelmaatje Evelyn Kreukniet Foto: Media & Zo

Prokkelduo aan de slag tijdens verkiezingen op 15 maart

Algemeen

Son en Breugel - Wist je dat er tijdens de Provinciale Staten-verkiezingen op meer dan 200 stembureaus in Nederland Prokkelduo’s actief zijn als vrijwilliger? Zo’n duo bestaat uit een persoon zonder en een mét verstandelijke beperking. De eerste Prokkelduo’s deden mee bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021, en in 2022 deden al 200 duo’s mee in 140 gemeenten. 

Zo gaat Jonne van Kempen met haar Prokkelmaatje Evelyn Kreukniet helpen in een van de stembureaus in Son. Jonne vindt stemmen belangrijk: “Daarom vind ik het leuk dat ik ook mag helpen in het stembureau. Het is wel spannend om te doen, want het is best moeilijk en ik mag geen fouten maken. Alleen zou ik het niet durven, maar samen met Evelyn wel.”

Deze inclusieve stembureaus zijn een initiatief van Stichting Prokkel. Hun doel is om organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren om samen leuke dingen te ondernemen. Dit draagt bij aan een inclusieve samenleving en een positieve beeldvorming in de maatschappij.