Afbeelding

Nieuwe website buurtbus 260 in de lucht

Algemeen

Son en Breugel - De buurtbus 260 rijdt een vaste dienst voor en door het landelijk gebied tussen Geldrop, Nuenen, Son en Breugel en Best. Een grote bus zou daar niet rendabel zijn, alleen door het gebruik van 2 kleine bussen en de inzet van 60 vrijwillige chauffeurs is dit te realiseren.

De vrijwillige chauffeurs dragen zorg voor een prettig vervoer van onze gasten en zij vinden het een feestje om de passagiers te vervoeren. Onlangs is de nieuwe website van buurtbus 260 in gebruik genomen: www.buurtbus260.nl. Op deze nieuwe website ziet u de dienstregeling en zijn de 31 opstapplaatsen tussen Geldrop, Eeneind, Nuenen, Son en Breugel en Best zichtbaar.

Voor in- en uitstappen geldt de regel dat, mits de verkeersveiligheid het toelaat, de bus binnen de bebouwde kom niet alleen bij haltes maar op verzoek ook daartussen stopt. Steek uw hand op als je wilt meerijden. De chauffeur mag nooit meer dan 8 passagiers meenemen. Per volwassene reizen maximaal 2 kinderen tot 4 jaar gratis mee en het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht. De buurtbus rijdt alleen op werkdagen en niet in het weekend en op feestdagen. Voor het betalen van uw rit kunt u gebruikmaken van uw OV-chipkaart of uw betaalpas. Voor tariefinformatie gaat u naar www.hermes.nl.

De belangrijkste haltes zijn bij het St.-Annaziekenhuis in Geldrop, Weverijmuseum in Geldrop, Kasteeltuin en industrieterrein De Spaarpot in Geldrop, industrieterrein Eeneind, Centraal Transferium in Nuenen en Van Gogh Village Museum in Nuenen, Thermae in Son, museum Bevrijdende Vleugels en station in Best.

Momenteel vervoeren we ca. 1200 gasten per maand met de 2 buurtbussen. De buurtbus wordt momenteel financieel ondersteund door Hermes, de provincie Brabant, en de gemeenten Geldrop, Nuenen c.a., Son en Breugel en Best. Verder nog door Anna Ziekenhuis, Kaatje Jans, Weverijmuseum Geldrop, Van Gogh Village Museum Nuenen en Thermae Son.

Meer sponsors zijn van harte welkom. Hiertoe kunt u contact opnemen met buurtbus260@gmail.com. Indien u eventueel interesse heeft om als vrijwilliger de buurtbus te rijden, kunt u zich ook melden via buurtbus260@gmail.com. We hebben momenteel een wachtlijst.