Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Twee minuten herdenken, twee minuten stilte

Algemeen

Son en Breugel - Nationale Herdenking 2023
Op donderdagavond 4 mei 2023 staat Nederland stil bij de Nationale Herdenking. In Son en Breugel legt burgemeester Suzanne Otters samen met scouts en een vertegenwoordiger van de Sinti-gemeenschap kransen bij het monument bij de vijver aan de Europalaan.

Harmonie PHEV, het St. Catharinagilde, de scoutinggroepen, de veteranen Son en Breugel, de Jeugdgemeenteraad en de kerken in Son en Breugel leveren al jaren hun gewaardeerde bijdrage aan deze herdenking.

Programma 4 mei 2023
19.30 uur: Oecumenische dienst in de kerk aan de Zandstraat
19.50 uur: Vertrek stille tocht. De route gaat vanaf de Zandstraat, via het fietspad over de voormalige Lindenstraat, naar de Boslaan, en dan via Europalaan naar het monument bij de vijver
19.59 uur: Signaal Taptoe
20.00 uur : 2 minuten stilte
20.02 uur: Het St. Catharinagilde brengt een vendelsaluut. Burgemeester Suzanne Otters legt samen met scouts en een vertegenwoordiger van de Sinti-gemeenschap kransen. Daarnaast zullen o.a. leden van de Jeugdgemeenteraad en de Veteranen uit Son en Breugel een bloemstuk leggen.
Vervolgens kan iedereen die dat wil ook een bloemenhulde brengen. De herdenkingsbijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door harmonie Pro Honore et Virtute.
+/- 20.30 uur Einde van de herdenking

Kun je er niet bij zijn? De hele ceremonie wordt uitgezonden via onze vrijwilligers van SonenBreugel-TV Kijk mee op www.sonenbreugeltv.nl