Het Sons Kamerkoor
Het Sons Kamerkoor Foto: Erik van Mourik

Multidisciplinaire happening Sons kamerkoor in Vestzaktheater

Cultuur

Son en Breugel - Zaterdagavond 13 mei brengt het Sons Kamerkoor een ‘ode aan de elementen’. Op deze avond, die om 20.15 uur begint, draait alles om de elementen aarde, water, lucht en vuur. Het koor bestaat 50 jaar en viert dit een heel jaar lang met uiteenlopende activiteiten. Deze keer verlenen dichters, fotografen, tekenaars en een schilder uit Son en Breugel hun medewerking.

De liederen komen in vier ‘elementaire’ blokjes voorbij, in het Duits, Engels, Frans, Hongaars, Italiaans, Nederlands en Spaans. Het koor zingt werken van bekende componisten als Elgar, Haydn en Purcell, maar ook van minder bekende als Lemmens, Quartel en Wellesley. Zo staan er een gezongen ‘Air’ van Bach en ‘Let the sunshine in’ uit de musical Hair op het programma.

Lang geleden dachten mensen dat het hele universum uit de vier elementen aarde, water, lucht en vuur was samengesteld. Intussen hebben deze begrippen vooral ook symbolische betekenissen. Zo staat ‘aarde’ voor vaste grond onder de voeten en ‘water’ voor leven en beweging, zonder ‘lucht’ kunnen we niet zingen en ‘vuur’ belooft liefde, passie en strijd.

Multidisciplinaire happening
Dit jubileumconcert wordt een multidisciplinaire happening. Dichters, fotografen, tekenaars en een schilder uit Son en Breugel doen eraan mee. Pianist/componist Maurick Reuser en percussionist Marc Dufour, interim-dirigent van Pro Honore et Virtute, verzorgen de begeleiding en het intermezzo. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Paul Gieles.

Het concert in het Vestzaktheater in het Dommelhuis begint om 20.15 uur, de inloop is vanaf 19.45 uur. Kaarten regelt u via www.vestzaktheaterson.nl of aan de zaal. De entree is € 10,-.

Afwisseling, al 50 jaar
Het Sons Kamerkoor is een gemengd koor, treedt graag op, houdt van afwisseling en zingt wereldlijke en geestelijke, vrolijke en ernstige koormuziek. Jaarlijks presenteert het koor ten minste twee verschillende concerten, meestal met een vrolijk/luchtig karakter in het voorjaar en een religieus programma in het najaar.

De volgende activiteit van het Sons Kamerkoor is een kerstconcert in de Genovevakerk van Breugel op zondag 17 december 2023 (15.00-16.00 uur). Op www.sonskamerkoor.nl leest u meer over het koor en de activiteiten. Ook kunt u het koor op deze site beluisteren.