Lezerspodium

Hans Gaillard : een afscheid met gemengde gevoelens 

Na 19 jaar is het zover, Hans is een ambteloos burger, gepensioneerd. Ik ken Hans al vanaf zijn beginperiode bij feestjes van de VVD, de eerste keer heb ik ruim een half uur met hem staan praten, uitgebreid over zijn Loenense periode als raadslid en wethouder, een open en aangenaam persoon. Zijn ontwikkeling als Burgemeester in ons Dorp kende nadien pieken en dalen. Het is natuurlijk algemeen bekend dat onze gemeenteraad niet altijd even fraai en soepel functioneerde gedurende de afgelopen jaren. Hans kreeg nogal wat op zijn bordje, wanneer het hem te gortig werd stond hij meestal wat bruusk op, verdween en keerde na een klein uur weer terug. De raad werd dan vertwijfeld achtergelaten. Zijn herbenoeming voor 4 jaar heb ik nooit goed begrepen. Hij was pensioengerechtigd, maar toch zich laten benoemen voor 4 jaar extra, terwijl de gemeente bijna smeekte om een jong fris gezicht. Gelukkig kwam de wijsheid op tijd bij hem aankloppen.

Graag wil ik een aantal pluspunten van Hans benoemen :
Bij zijn aantreden had ons dorp nogal last van de expansiedrift van Buurgemeente Eindhoven en de toenmalige minister had daar weinig op tegen. Mede onder leiding van Hans hebben Son en Breugel geweldige protestacties georganiseerd waardoor wij onze zelfstandigheid mochten behouden. Ik herinner me nog een hoop tweespalt in de Raad tegen het oude jaar ?, Hans was op vakantie in Zuid Afrika. De betreffende voorzitter kon het allemaal niet meer aan. En voor zover ik weet, werd Hans op de hoogte gesteld van de bestuurlijke 'ellende'. Bij terugkomst werd er toch een aantal harde noten gekraakt. Hij deed altijd mee met de festiviteiten, zeker met carnaval, waar hij met een geestige toon de prins van repliek diende.

Jammer dat zijn bestuur wat sleets werd. Ik hoor van raadsleden dat zijn deur steeds minder open stond. Er moest echt een duidelijke afspraak gemaakt worden.

Hans, je hebt een goede beslissing genomen en wij zijn inmiddels blij met Onze Suzanne .

Wij wensen jou met Ineke heerlijke pensioenjaren ! Bedankt voor alle goede jaren.

Ik was afgelopen weekend bij een vriend in Eindhoven, met goede contacten op het stadhuis. Hij was vol lof over Jeroen Dijsselbloem. Hij vertelde over de invulling van zijn dagen. Hij komt met de fiets naar het stadhuis en gaat vaak met de fiets daarna de wijken in om zijn burgers te bezoeken. Ik kon het niet laten om aan te geven, dat gaat onze Suzanne vanaf a. s. juli ook doen. Met de fiets weet ik niet, maar ze komt ons opzoeken.

Jacques Francken