Miranda Wennekes
Miranda Wennekes Foto: Miranda Wennekes

“Je hoeft het niet te accepteren, het kan echt anders, ik ben zelf nu volledig klachtenvrij”

Vermoeidheid, slechte concentratie, last van spieren en gewrichten, burn-out, hooikoorts, eczeem en/of gewoon vage klachten, we herkennen het allemaal wel…”, zo begint Miranda Wennekes haar verhaal.

Redactie: Adrie Neervoort

Voor Miranda was 2021 een jaar dat ze niet snel zal vergeten, met veel klachten waardoor ze binnen haar werk, gezin en sociaal leven niet meer goed kon functioneren. Ze voelde zich helemaal niet fit, kon niet deelnemen aan de dingen die ze leuk vond. Op het werk kon ze zich moeilijk concentreren, was snel geprikkeld en reageerde geïrriteerd. Maar ook thuis had ze weinig energie en veel last van spieren en gewrichten. Dit gebruikte ze regelmatig als excuus om geen sociale activiteiten te hoeven ondernemen en ze was niet meer die gezellige moeder, echtgenote en vriendin.

Als ze haar klachten bespreekbaar maakt, krijgt ze vaak dezelfde antwoorden, zoals: ‘Miranda het is niet zo raar dat je klachten hebt, je hebt een druk gezin, een baan, in de afgelopen jaren veel meegemaakt, en misschien beginnen de overgangsklachten wel. Accepteer dat alles gewoon wat minder wordt.’

“Maar dat was het nou net”, aldus Miranda, “ik kon en wilde het niet accepteren. Het kan toch niet zo zijn dat als je net boven de 40 bent dit je nieuwe leven is.” Tijdens haar zoektocht naar oplossingen kwam ze bij een informatieavond over laaggradige ontstekingen, en die was voor haar enorm verhelderend.

Diezelfde avond heeft ze nog een bloedtest gedaan (vingerprik). Bij deze bloedtest wordt gekeken naar de hoeveelheid ontstekingsremmende vetzuren in het bloed die nodig zijn om laaggradige ontstekingen tegen te gaan. “Door de hedendaagse Westerse voeding heeft het merendeel van de bevolking hier een fors tekort aan”, zo vertelt Miranda, “en de ‘oplossing’ die je lichaam gaat verzinnen tegen laaggradige ontstekingen zorgt voor de klachten waar je mee stoeit.” En dit was bij haar ook het geval. “Dus door de laaggradige ontstekingen omlaag te brengen met ontstekingsremmende vetzuren, in combinatie met een hoge dosis polyfenolen en de juiste producten en vezels om je darmflora weer gezond te krijgen, verdwenen de klachten en werd ik weer de Miranda die ik altijd was. Ik genoot weer van het leven”.

En daarom organiseert Miranda een informatieavond. “Wil jij het ook anders of heb jij behoefte aan wat meer informatie, kom dan naar de informatieavond op donderdag 11 mei in het Dommelhuis. Gedurende deze avond neem ik je mee in de zin en onzin van supplementen, voeding en laaggradige ontstekingen”, zo legt zij de bedoeling van de avond uit.

Wil je de informatieavond bijwonen? Stuur dan een berichtje naar miranda.wennekers@hotmail.com of bel 06-53939887, dan kom je op de gastenlijst. “De avond is gratis en je gaat met mooie inzichten naar huis”, aldus Miranda.