Nicole en Carel Sarton, verkopen nu ook thee en koffie in hun BBQ-shop
Nicole en Carel Sarton, verkopen nu ook thee en koffie in hun BBQ-shop Foto: Wil Feijen

Nieuwe thee-en-koffiewinkel in het centrum

Algemeen

Son en Breugel - Vanaf deze week kunt u in de winkel van BBQ Shop Brabant op de Nieuwstraat in het centrum van Son ook terecht voor uw losse thee en koffie; meer dan 50 soorten losse thee, 10 soorten koffie, Italiaanse zoetspecialiteiten, servies en alles wat je nodig hebt om een lekkere kop thee of koffie te zetten. 

Redactie: Adrie Neervoort

Carel en Nicole Sarton zijn eigenaar van BBQ Shop Brabant, een bekende naam, en ze staan al meer dan 10 jaar bekend om hun goede advies en service. Vanaf nu is er ook een thee-en-koffiewinkel in hun zaak aan de Nieuwstraat geopend. Er is door Carel en Nicole bewust gekozen voor een shop in shop-concept: “Omdat koffie en thee zo mooi aansluiten bij een BBQ, want na je BBQ-maaltijd wil je toch een goed kopje koffie kunnen drinken”, zo legt Carel de uitbreiding uit.

Eenmaal in de winkel komt de geur van de thee je al tegemoet. Door te ruiken aan speciale geurmonsters kun je de verschillende melanges ontdekken. In de winkel is een ruimte ingericht voor hun nieuwe passie: thee en koffie. Losse thee is verkrijgbaar in kleinere verpakkingen zodat je kan gaan ontdekken welke theesoorten jij het lekkerste vindt. Nicole en Carel Sarton genieten zelf vaak van de heerlijke smaken van thee en koffie, en dat willen ze graag met hun klanten delen.

In de winkel hebben ze ook cadeauverpakkingen van thee, koffie en koekjes. “We hadden in onze BBQ Shop al veel kruidenmengsels en sauzen staan, en nu komt daar nog koffie, thee en zoet bij. Zo veel smaken, ik word daar gelukkig van”, zegt Carel Sarton. “Als ik ergens ben dan zoek ik altijd een mooi lokaal restaurant waar ze streekproducten gebruiken en passie hebben voor mooie gerechten. Ik ben al jaren jurylid van de Amerikaanse BBQ-wedstrijden en dan moet je smaken leren herkennen en benoemen. Ik doe dat nu onbewust bij elke gerecht en drankje wat ik nuttig.”

Om klanten beter te adviseren bij hun koffiekeuze is Carel begonnen aan een barista-opleiding. Maar ook hebben zowel Carel als Nicole zich uitvoerig laten voorlichten door verschillende koffie- en thee-importeurs. “Hierdoor hebben we een bewuste keuze gemaakt in de thee- en koffiesoorten. We hebben zelfs onze eigen koffie laten branden in een koffiebranderij met ons eigen smaakprofiel, speciaal voor na de BBQ, te verkrijgen onder de naam ‘Sarton’s Megglange’ (een woordspeling met verwijzing naar de Big Green Egg)”, zo legt Carel uit. “Het is koffie voor fijnproevers, niet hoog gebrand, maar een speciale koffieboon met zachte aardse smaken.” 

Volgens Carel en Nicole hebben de koffie- en theeliefhebbers er een favoriete winkel bij gekregen waar niet alleen de beste koffie als bonen of versgemalen wordt verkocht, maar waar ook de meest bijzondere theesoorten te koop zijn.

MoccaDo’r gekozen als huismerk
MoccaDo’r is een van de grootste koffiebranderijen in Nederland en ze branden hun koffie met unieke smaakprofielen. Ze werken zoveel mogelijk met een Fairtrade-model zodat de plaatselijke koffieplantages krijgen wat ze verdienen. Carel en Nicole hebben mede daarom dit merk gekozen als hun huismerk.

Omdat ze deze week echt opengaan, vieren ze dit met een mooie koffieaanbieding. “Onze klanten kunnen dan 3 soorten koffie in wat kleinere verpakking kopen voor een voordelige prijs. Een mooie manier om kennis te maken met verschillende koffiesmaken”, aldus een enthousiaste Carel en Nicole. “We verkopen versgebrande koffiebonen, maar je kan het gratis laten malen in de winkel voor jouw eigen zetmethode.”

Twijfel je nog welke koffie of thee jouw favoriet is, maak dan gebruik van de ‘koffie to go’; zo ontdek je welke smaak jouw voorkeur heeft. “Het enige nadeel is dat de koffie of thee dan in een beker zit”, aldus smaakperfectionist Carel.