Archieffoto
Archieffoto Foto: Adrie Neervoort

Kindervakantiespelweek Son gaat door!

Algemeen

“Met nieuwe energie organiseren we weer een superleuke, verrassende Kindervakantiespelweek”

Redactie: Patricia van Baak

Nieuwe vrijwilligers
Eind januari luidde Sebastiaan van de Weerdt de noodklok: “We hebben echt vrijwilligers nodig voor onze werkgroep, het organiserend comité van de Kindervakantiespelweek Son. Géén vrijwilligers is géén Kindervakantiespelweek. Het zou toch jammer zijn als hier na 46 jaar een einde aan komt.”

De twee informatieavonden die volgden, hebben als resultaat gehad dat de werkgroep van 3 naar 10 leden is aangevuld. Weliswaar een ondergrens, maar met goed nieuws voor alle basisschoolkinderen van Son: de Kindervakantiespelweek Son (KVS) kan doorgaan en zal van 21 augustus 2023 t/m 24 augustus 2023 plaatsvinden.

‘Buurman en Buurvrouw’
“Het wordt weer superleuk”, vertellen twee werkgroepleden Sebastiaan en Sandra. Het thema is ‘Buurman en Buurvrouw’, dus bereid je voor op grappige, onhandige spellen. Het wordt een spelweek vol verrassingen én ‘klassiekers’, zoals hutten bouwen, levend Stratego, ruilspel, vossenjacht, alleskunnerspellen, knutselactiviteiten én, terug van weggeweest, discoavonden en de gezinswandeltocht.
Het weekend voordat de spelweek begint wordt er bij de blokhut van scouting Mgr. Bekkersgroep een zeskamp opgebouwd die voor alle drie de leeftijdscategorieën (groep 1/2, groep 3/4/5 en groep 6/7/8) inzetbaar zal zijn.

Kinderen en begeleiding: geef je op
Je kunt je tot 1 juni 2023 opgeven voor deze superleuke week via de website kvs-son.nl of via de digitale brieven die deze week via school verstuurd worden. En geef dan meteen door met wie je graag in een groepje zou willen. Tevens kunnen vrijwilligers die een groepje kinderen willen begeleiden tijdens de spelweek zich via deze website opgeven. Ook hier geldt: geef vooral aan als je dit samen met een vriend(in) zou willen doen. Goed om te weten: er zijn maatschappelijke stage-mogelijkheden.

Elke dag weer nieuwe energie
De werkgroep is momenteel druk bezig met de voorbereiding en realisatie van alle activiteiten. Tijdens de spelweek zorgt deze werkgroep dat alles op rolletjes loopt. Aan elke leeftijdscategorie zijn werkgroepleden gekoppeld, die aanspreekpunt zijn. Voor de begeleiders van elke groepje kinderen wordt goed gezorgd. Elke dag is er een briefing vooraf en een evaluatie achteraf. En natuurlijk is er ‘s avonds gezelligheid bij een kampvuur voor alle begeleiding. “Deze avonden zijn zo waardevol”, weet Sandra, “het samen met plezier terugkijken op de dag geeft weer nieuwe energie voor morgen, en dát voelen de kinderen.”

Mocht je alsnog geïnteresseerd zijn in de organisatie (werkgroep) dan ben je nog steeds heel welkom. Je kunt dan tijdens de Kindervakantiespelweek meegenomen worden door de leden. Momenteel zoekt de organisatie nog mensen die willen koken gedurende deze week, zodat iedereen van gezonde voeding tussendoor voorzien kan worden; energiebrengers tijdens de drukke dagen. Ook een persoon die het materiaalbeheer op zich wil nemen, mag zich per direct melden.

“We hebben er zo’n zin in”, zeggen Sebastiaan en Sandra, “met nieuwe energie organiseren we weer een superleuke, verrassende Kindervakantiespelweek.”