Tweede van links KVB-lid Lenie Janssen die bij de loterij in de prijzen viel
Tweede van links KVB-lid Lenie Janssen die bij de loterij in de prijzen viel Foto: ingezonden

Dames van de KVB komen graag kienen

Van alle activiteiten die de Katholieke Vrouwen Beweging (KVB) organiseert staat het kienen toch wel met stip bovenaan. De opkomst bij de onlangs gehouden kienavond was dan ook behoorlijk groot, en nadat er eerst koffie/thee met iets lekkers was geserveerd kwamen de kienkaarten op tafel. Bestuurslid Helma Peters had voor de prijzen gezorgd en nam het op zich om de nummers af te roepen. 

Kienen is een serieuze bezigheid en de normaal toch graag pratende dames zijn tijdens het kienen doodstil om geen afgeroepen nummer te missen. De spanning wordt groter naarmate leden nog maar één nummertje hoeven en de teleurstelling is voelbaar als er dan door een ander lid ‘kien’ wordt geroepen. Maar niet getreurd, het bord weer leegmaken en een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Halverwege is het tijd voor de pauze. Er worden drankjes besteld en gezellig gekletst. Ook gaan de bestuursleden rond voor de loterij. Leden kunnen lootjes kopen en de opbrengst gaat in de feestkas; daarvan wordt dan bij jubilea het feest betaald. Na de pauze werd er weer gekiend, waarbij enkele vrouwen dubbel en zelfs drievoudig in de prijzen vielen. 

Op het einde van de avond werden de lootjes getrokken en verscheidene vrouwen vielen in de prijzen. Het was een geslaagde avond. De vereniging bestaat nu 70 jaar en wil graag nieuwe leden verwelkomen. Alhoewel de K van de KVB van oudsher voor katholiek staat, is het katholiek zijn geen voorwaarde om lid te mogen worden. De vereniging staat open voor alle vrouwen. Voor €35 per jaar ben je al lid en kun je meedoen aan alle activiteiten die georganiseerd worden. 

Voor een impressie van de activiteiten van de vereniging kun je kijken op de website www.kvbsonenbreugel.nl

Ben je niet in de gelegenheid om de site te bezoeken, dan kun je ook voor informatie bellen naar voorzitter Carin Hulsen: 0499-472054.