Afbeelding
Foto:

Visuele ondersteuners Sons Kamerkoor exposeren in het Dommelhuis

Als het Sons Kamerkoor op zaterdagavond 13 mei vanaf kwart over acht in het Dommelhuis een ode brengt aan de vier elementen (water, aarde, vuur en lucht), verlenen naast fotografen ook lokale tekenaars en schilders hun visuele medewerking. Hun kunstwerken krijgen van 12 mei tot 1 juni 2023 een plaats in het Dommelhuis.

Tekenclub Domotek noemt de multidisciplinaire samenwerking met het Sons Kamerkoor een plezierige ervaring. Hun kunstwerken zijn drie weken in het Dommelhuis te bezichtigen, naast werk van schilders, voornamelijk van de aquarelgroep Passepartout. Het gaat in totaal om maar liefst 24 werken.

Kamerkoor in beeld
Domotek staat voor Donderdagmorgentekengroep. De groep bestaat al ruim veertig jaar. De bekende lokale tekenaar en schilder Leo Achterbergh begeleidde Domotek tot aan zijn overlijden in 2018. Wekelijks komen de leden van Domotek bij elkaar op de schilderzolder van De Boerderij. Drie van hen, te weten John Bruinsma, Willie Bruinsma en Thea Grootjans, brachten het Sons Kamerkoor met veel plezier in beeld tijdens enkele repetitieavonden. Twee andere leden, Leny Bergmans en Mieke Hattink, maakten tekeningen van de elementen. Dimphy Bielars en Nel van Egmond van aquarelgroep Passepartout, ook actief in De Boerderij, aquarelleerden rondom de vier elementen.

Visuele achtergrond
Naast Domotek en Passepartout exposeert ook individueel kunstenaar Bernadette van Loon vier schilderijen over de elementen. Deze schilderijen dienen op 13 mei tijdens het jubileumconcert van het Sons Kamerkoor als visuele achtergrond bij de voor te dragen gedichten. PVGE-fotogroep De Beleving verzorgt de visuele achtergrond bij de liederen die het koor zingt. Hiervoor ging de fotogroep dit voorjaar op pad in ons dorp en in de buitengebieden, met als resultaat een prachtige, toepasselijke foto bij elk lied.


Ode aan de elementen - te zien tot 1 juni in het Dommelhuis
Afbeelding
Afbeelding