Rian van Kollenburg in haar winkel die ook een buitentuin heeft met veel tuindecoraties
Rian van Kollenburg in haar winkel die ook een buitentuin heeft met veel tuindecoraties Foto: MooiSonenBreugel

10 jaar ‘Voor ‘n Prikkie’ nieuwe en tweedehandse woon- en tuindecoraties

Algemeen

Son en Breugel - “Tien jaar geleden kwam ik voor de eerste keer in een kringloopwinkel”, begint Rian van Kollenburg, eigenaresse van Voor ‘n Prikkie, haar verhaal. “Ik had iets nodig voor carnaval, en toen ik zag wat er allemaal verkocht werd in die winkel, dacht ik meteen: dit heb ik ook allemaal thuis staan.” Het pand aan de Nieuwstraat 23a in Son en Breugel stond leeg en zo is Voor ’n Prikkie begonnen.

Redactie: Corry van Asseldonk

“De eerste twee jaren was ik alleen op vrijdag en zaterdag geopend, en ik verkocht alleen wat hebbedingetjes voor binnen. Maar na twee jaar begon ik wat markten af te struinen en werd de collectie uitgebreid met tweedehands tuindecoratie, en ben ik ook de donderdagmiddag opengegaan. Ik deed het samen met mijn tante. De verkoop begon steeds beter te lopen en we moesten steeds vaker op pad om spullen te kopen; we hebben heel veel uit België en Frankrijk gehaald”, aldus Rian.

Tijdens de coronatijd moest de winkel op slot, maar de verkoop liep gewoon door via Marktplaats. “We konden ook niet aan spullen komen, met het gevolg dat na de coronatijd, toen de winkel weer open mocht, bijna alles op was. Ik ben toen naar een groothandel gegaan en het assortiment is uitgebreid met nieuwe tuin- en woondecoratie”, zegt Rian.

Ruim assortiment
Als je de winkel binnenloopt zie je al een ruim assortiment van leuke hebbedingetjes. Maar loop je door de winkel naar de tuin dan val je van de ene verbazing in de andere: een ontzettend ruim assortiment van betonnen beelden, tuinsets, religieuze beelden, gietijzeren voorwerpen en diverse oude en nieuwe tuindecoraties. Dit allemaal op een oppervlakte van 750 vierkante meter, dat moet je gewoon een keer zien.

“We wilden wat meer publiek aantrekken”, gaat Rian verder, “en daarom zijn we twee jaar geleden begonnen met een servicepunt waar je pakketjes kan brengen en ophalen. We zijn inmiddels ophaalpunt van vier bedrijven: DPD, DHL, Homerr en Mondial Relay. We krijgen dagelijks 300 mensen over de vloer”, vertelt Rian trots. Hierbij heeft ze hulp van haar nichtje.

Maar dit is niet het enige wat Rian doet. Ze heeft al 11 jaar een website waar ze paardendekens en paardenhalsters verkoopt. Ze heeft thuis een paar grote wasmachines staan waar ze op verzoek van klanten paardendekens in wast. En een jaar geleden heeft ze samen met haar broer het cateringbedrijf van haar ouders overgenomen. “Vandaar dat ik pas om half elf openga, want ik moet ‘s morgens eerst nog buffetten maken”, lacht Rian.

Actie
Rian wil het tienjarig bestaan van haar winkel graag samen vieren met haar klanten. Daarom heeft ze de hele week een actie: als je twee artikelen koopt uit haar ruime assortiment tuin- en woondecoratie, krijg je op het tweede artikel (het goedkoopste) 50% korting.

U vindt ‘Voor ‘n Prikkie  aan  de Nieuwstraat 23a in Son en Breugel