Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel
Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Vragen en oplossingen bij Bankinformatiepunt in Dommelhuis

Algemeen

Son en Breugel - Het Bankinformatiepunt in het Dommelhuis is nu twee donderdagen van 14.00 tot 15.00 uur open geweest. De Rabobank, de bibliotheek en de Seniorenraad ontvangen in hun contacten eigenlijk alleen maar lof voor het initiatief voor deze proef die loopt tot eind juli.

Redactie: Adrie Neervoort

Beide donderdagen was er een goede opkomst van mensen met vragen aan de twee of drie bankmedewerkers. “De afgelopen donderdagen zijn er 6 personen in een uur tijd geholpen bij het Bankinformatiepunt”, zo vertelt Marjolein van den Bout van de seniorenraad. De seniorenraad is één van de initiatiefnemers van het Bankinformatiepunt. ”Ook zijn er in de gesprekken mensen doorverwezen naar het informatiepunt digitale overheid bij de bibliotheek, als bleek dat mensen moeite hadden met het inloggen en gebruik maken van de digitale sites van de bank”, aldus Marjolein.

Zo blijkt de proef met het Bankinformatiepunt in het Dommelhuis zeer succesvol gestart. Belangrijk is om nog eens te vermelden dat mensen die geholpen willen worden zich vooraf dienen aan te melden, zo verduidelijkt Marjolein de wijze van aanmelden nog maar eens.

Dat betekent dat je uiterlijk op de woensdag om 12.00 uur voor de betreffende donderdag waarop je wilt komen je komst kenbaar maakt bij de balie van de bibliotheek of bij het infopunt OUDERenWIJZER in de foyer van het Dommelhuis. Op basis van de aanmeldingen zal de Rabobank namelijk één of meerdere bankmedewerkers op donderdag in het Dommelhuis stationeren.

Volgens Marjolein lopen de vragen tot nu toe uiteen van het afsluiten van een reisverzekering tot het opzeggen van een overbodig geworden 2e of 3e rekening. Overigens zijn ook rekeninghouders van andere Nederlandse banken welkom. Deze proef is de start van een landelijk project van de gezamenlijke banken.