Jan Pieter Kuijten
Jan Pieter Kuijten Foto: Josanna Fotografie

JPK Band opent Lazy Sonnie Festival op 2 juli

Jan Pieter Kuijten uit Veghel opent met zijn spectaculaire JPK Band het zesde Lazy Sonnie Festival op zondag 2 juli. Het festival heeft dit jaar weer een geweldige line-up en wordt afgesloten door de legendarische Haagse band Grupppo Sportivo.

In het jaar 2000 stelde Jan Pieter Kuijten zijn eigen band samen. Dit powertrio speelt intense rhythm & blues en rock. De JPK Band veroverde snel de vele bars en festivals waar ze optraden en kregen een enorme live-reputatie. Al snel kwam hun eerste album-cd ‘Knife and Gun’ uit met 8 eigen JPK-nummers. Daarna volgden er nog vele eigen nummers en cd’s, tijdens live-shows altijd afgewisseld met nummers van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Roy Buchanan, Ten Years After, Johnny Winter, Chuck Berry, Elvis Presley en vele anderen.

Hun muziek wordt beschreven als een orkaan die onverwachts over je heen raast en je daarna met een gevoel van voldoening en tevredenheid achterlaat. Het messcherpe, intense gitaarspel van Jan Pieter Kuijten weet iedereen te raken. Tijdens hun gedreven en energieke live-optredens slagen ze er altijd in om een band met het publiek op te bouwen en iedereen mee te sleuren in wat steevast eindigt in één groot feest.

Met bassist Patrick Frijters en drummer Jan Keuter heeft Jan Pieter een uniek bluesrocktrio samengesteld met een onmiskenbaar eigen geluid dat vol gedrevenheid en passie live-muziek maakt. 

Op 4 juni vindt de eerstvolgende reguliere aflevering van Lazy Sonnie Afternoon plaats. Het Amerikaanse topduo Amy LaVere en Will Sexton uit Memphis, Tennessee, is dan de hoofdact, voorafgegaan door de Nederlandse band Nachteind. Deze aflevering vindt buiten plaats in de Kapeltuin van La Sonnerie. Na afloop is er een BBQ met optreden van Caponata. Volgende week volgt hier meer nieuws over.