Afbeelding
Foto:

EHBO-vereniging Son en Breugel viert 75-jarig bestaan

Son en Breugel - De EHBO-vereniging Son en Breugel viert op zaterdag 10 juni 2023 haar 75-jarig bestaan met een uitgebreid evenement op het Sonse Kerkplein. Van 13:00 uur tot 15:00 uur worden er demonstraties uitgevoerd.

Gastredacteur: Toine Barten

In vijf tenten worden diverse EHBO-demonstraties gegeven, zoals het behandelen van sportblessures, reanimatie en het verzorgen van verwondingen. Daarnaast is er een speciale tent waar kinderen kunnen leren over EHBO en veiligheid. Bezoekers zijn niet alleen toeschouwer bij de demonstraties, maar kunnen ook zelf deelnemen als slachtoffer of hulpverlener. Ook kan iedereen een kijkje nemen in de aanwezige brandweerauto en ambulance

De EHBO-vereniging Son en Breugel is een bloeiende vereniging met een groeiend aantal leden. Er worden meerdere keren per jaar EHBO-cursussen en reanimatie/AED cursussen gegeven.
De club is actief betrokken bij de lokale gemeenschap en bemant EHBO-posten bij de meeste activiteiten in Son en Breugel en omstreken. Ze zijn aanwezig bij de avondwandelvierdaagse, carnaval, Lakebike, PSV-voetbal, SBC-toernooien, motorcross, de jaarmarkt, de intocht van Sinterklaas, de Lucky Duckrace, het Towerfestival, zittingsavonden, de kindervakantieweek, kong en bij bedrijfsactiviteiten of feesten.

Naast de demonstraties wordt er op 10 juni ook een openbare quiz gehouden. Er worden twaalf prijswinnaars gekozen die een gratis EHBO-cursus ter waarde van 230 euro mogen volgen, aangeboden door een sponsor. Onderaan dit artikel kun je de vragen vinden. De antwoorden kunnen worden ingeleverd tijdens de demonstratie op het Sonse Kerkplein.

De organisatie van het jubileumfeest hoopt op een grote opkomst en veel deelname aan de demonstraties, quiz en de activiteiten.
Meer informatie over de EHBO-vereniging Son en Breugel is te vinden op website https://ehbosonenbreugel.nl.

Beantwoord onderstaande vragen en lever ze in tijdens demo-middag op 10 juni op het Kerkplein in Son en Breugel tussen 13:00 en 15:00 uur. Dan maak je kans op een EHBO opleiding t.w.v. 230 euro

Hoeveel leden heeft de EHBO-vereniging Son en Breugel op 10-06-2023 00.00 uur?

Wanneer gebruik je de Heimlichgreep?

Hoe moet je een hondenbeet behandelen?

Hoeveel %-verbranding heb je als je gezicht, hals en helft van de borst is verbrand?

Hoe oud is ons oudste lid en ons jongste lid?

Hoe lang mag een tourniquet blijven zitten?

Wat doe je als eerste als je iemand bewusteloos vindt?

Wanneer geeft het AED-apparaat een schokopdracht?

Wat moet je meteen doen als een kind een batterij inslikt?

Wat doe je bij klachten door een eikenprocessierups?

Waar zorgt de stabiele zijligging voor?

Wat gebeurt er met een botbreuk die niet behandeld wordt?

Wat zijn de 3 vitale functies?

Wat is de Rautekgreep?

Waarom zou jij een EHBO-cursus willen volgen?