Camilla Blue staat op 2 juli op het Lazy Sonnie Festival.
Camilla Blue staat op 2 juli op het Lazy Sonnie Festival. Foto: Lazy Sonnie Afternoon

Camilla Blue staat op 2 juli op het Lazy Sonnie Festival.

Het Lazy Sonnie Festival, dat plaatsvindt op zondag 2 juli, heeft dit jaar weer een geweldige line-up. Na de JPK band treedt Camilla Blue op als tweede band. Het festival wordt afgesloten door de legendarische Haagse band Gruppo Sportivo.

Camilla Blue staat voor Joyce Deijnen, de eigenzinnige leadzangeres en pianiste die samen met haar Nederlandse band onder deze naam optreedt. Ze heeft een totaal eigen stemgeluid, van liefdevol en zacht tot heftig en indringend. Naast het schrijven van haar eigen nummers kan ze haar creativiteit ook kwijt in schilderen. Ondanks haar jonge leeftijd zingt ze met eigen levenservaring die haar jeugd weerspiegelt, een jeugd die niet altijd via de gebaande paden liep. Joyce groeide op bij pleegouders in Lithoijen (bij Oss), aan wie ze veel te danken heeft. Om die reden houdt ze zich ook actief bezig met een stichting die zich inzet voor pleegkinderen. Camilla Blue brengt nummers van het eerste album "Blue" en van haar nieuwe EP "Yellow". Het zijn autobiografische nummers die zweven tussen licht en donker. Het repertoire bestaat uit 'bluesy popsongs met een jazzy inslag', een mix van moderne Americana rock, donkere jazz en pop. Elke song schildert een eigen wereld.

Camilla Blue heeft zich laten inspireren door grootheden als Leonard Cohen, David Bowie, Beth Hart en Nina Simone. De band heeft al op de hoofdpodia gestaan van festivals zoals Eurosonic Noorderslag en Jazz in Duketown, en heeft door Frankrijk getoerd. Ze waren ook te zien op nationale tv bij VPRO's Vrije Geluiden.

Aanstaande zondag 4 juni vindt de eerstvolgende reguliere aflevering van Lazy Sonnie Afternoon plaats. Het Amerikaanse topduo Amy LaVere en Will Sexton uit Memphis, Tennessee, is dan de hoofdact, voorafgegaan door de Nederlandse band Nachteind. Deze aflevering vindt buiten plaats in de kapeltuin van La Sonnerie. Na afloop is er een barbecue met een optreden van Caponata. Zie advertentie op deze pagina