Afbeelding
Foto: Tjakko Middel

Nijnsels rallyteam bevestigd deelname 58e ELE Rally.

Het Nijnselse Ruud Middel Rally Team zal op vrijdag 2 juni van start gaan voor de 58e editie van de ELE Rally. De wedstrijd bestaat dit jaar uit 15 klassementsproeven verdeeld over twee dagen en 182 kilometer op snelheid. Hiervan wordt maar liefst 13% over onverharde paden verreden! Op vrijdag wordt er in Asten en Lierop gereden, terwijl op zaterdag de proeven in Spoordonk, Wintelre, Sint-Oedenrode en Son op het programma staan.

Het serviceterrein bevindt zich voor het eerst in Veghel en wel aan de Dorshout. De meer dan 100 deelnemende equipes starten vrijdag vanaf 19.00 uur vanuit het centrum van Son. Op zaterdag wordt vanaf 10.44 uur op delfde locatie gestart en worden daar vanaf 22.30 uur de eerste deelnemers aan de finish verwacht.

Ruud Middel zal deze editie genavigeerd worden door de debuterende en 20 jaar jonge Kimberly van der Aa. Kimberly verruilt een carrière in motorcross voor de rallysport nadat ze enige jaren geleden haar rug op enkele plekken brak na een hevige crash. “Een sprong in het diepe want ze heeft geen ervaring en de ELE Rally staat bekend als één van de zwaarste van Nederland. Kimberly is echter enorm gemotiveerd en heeft zich goed voorbereid. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in!” aldus Ruud.

Het team rijdt dit jaar wederom met de door Domino’s Son&Breugel gesponsorde Fiat Grande Punto R3D Abarth. De auto is afgelopen winter volledig nagekeken door monteurs Arno, Boy en Dave. Zo zijn er preventief onderdelen vervangen en gereviseerd en is de snelle diesel op diverse punten verbeterd!

Volg het team voorafgaand, tijdens én na de wedstrijd via hun Facebook-pagina en Instagram-account.