Kiki en Guus
Kiki en Guus Foto: ingezonden

Daten met je konijn in de Valentijnsweek bij Eindhovens Dierenopvangcentrum

Algemeen

Eindhoven/Son en Breugel - Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) is sinds vorig jaar de kersverse nieuwe opvang voor zwerfdieren in nood, voor 14 Brabantse regiogemeenten. Per jaar worden hier duizenden dieren opgevangen en (medisch) verzorgd, voordat zij de natuur in kunnen of een nieuw thuis vinden. Alles draait hierbij om dierenwelzijn! Stichting ROZE werkt vanuit een gloednieuw, duurzaam opvangcentrum aan de Kanaaldijk Noord in Eindhoven. Een gedreven team van professionals en vrijwilligers staan 24/7 voor de dieren klaar. 

Hiernaast werken ze samen met; werkgelegenheidsprojecten, opleidingsinstituten, lokale overheden, collega opvanglocaties en het bedrijfsleven. Daarnaast beschikken ze over een interne dierenkliniek. Naast samenwerking, staat informatie uitwisseling bij de opvang, hoog in het vaandel. Daarom nemen zij Eindhoven en omgeving, graag mee in de ontwikkelingen van dierenopvang en dierenwelzijn in en om Eindhoven.

Valentijnsdate voor je konijn
Is jouw konijn nog Single? Óf zou je graag voor 2 konijnen willen zorgen? Stichting ROZE heeft momenteel bijna 30 konijnen in de opvang, van jong tot oud, de één nog pluiziger dan de ander. Zij zoeken allen een nieuw thuis, maar, niet alleen. Konijnen zijn échte sociale dieren (roedeldieren) en moeten dan ook samen worden gehuisvest. “Eenzame konijnen kunnen allerlei vervelende gedragsen welzijnsproblemen ontwikkelen, tot vroegtijdig overlijden door eenzaamheid aan toe. Door konijnen in groepen te huisvesten, komt het afwijkende gedrag maar zelden voor. Zo kun je ook niet zo maar twee konijnen bij elkaar zetten, er moet echt een match zijn, volgens Irma Klaassen, diergedragstherapeut en manager van de Stichting. “In de opvang zijn nu succesvol drie verliefde stelletjes gekoppeld, zij zijn op zoek naar een huisje voor twee, de andere konijnen hopen dat op valentijnsdag, ook de vonk voor hen overslaat” geeft Klaassen aan.

All you need is love – koppelruimte 
Konijnenbezitters (óf konijnen liefhebbers) kunnen een afspraak maken om in de Valentijnsweek een date bij de opvang in te plannen. Aanmelden hiervoor kan via de website www.rozeindhoven.nl. Heb je een single konijn thuiszitten, dan gaat deze mee. Onder begeleiding van een konijnengedragsadviseur worden in de speciale, all you need is love-koppelruimte, de eventuele matches beoordeeld. Slaat de vonk over? Dan kan over gegaan worden adoptie, dat is mits alles voor de huisvesting van de konijnen ook goed geregeld is. Men moet zich goed beseffen dat konijnen ruimte nodig hebben. Twee middelgrote konijnen hebben al ruim 8 vierkante meter aan totaal verblijf nodig. Alle konijnen die de opvang verlaten worden geneutraliseerd en gechipt! Alle beschikbare konijnen(koppels), staan op de website van de stichting.

Bijgesloten koppels op de foto’s zijn
Zwart/wit koppel: Paco & Kootje Wit bruin koppel: Kiki & Guus

Overige informatie over Stichting ROZE Vrijwilligers gezocht Stichting ROZE is afhankelijk van donaties, giften, hulp van vrijwilligers én bedrijven, die willen helpen. Ze zoeken Brabanders die samen met hen het verschil willen maken voor dieren in nood. Voor mogelijkheden, bezoek de website of neem contact op per mail. Vind je een dier dat direct hulp nodig heeft? Bel dan met de dierenambulance van de stichting via 040-7470100. Ben je je huisdier kwijt? Meld dit op rozeindhoven.nl op amivedi.nl en via socials en een buurtapp.

Paco en Kootje