Afbeelding
Foto: rozeindhoven.nl

Geef een kitten een thuis tijdens de kennismaking dag van Stichting ROZE

Algemeen

Son en Breugel/Eindhoven - Tijdens de zomermaanden is het topdrukte in het gloednieuwe dierenasiel voor Eindhoven en omstreken. Tientallen pluizenbolletjes zoeken met spoed een nieuw thuis.

Op zaterdag 27 augustus draait alles om kittens bij Stichting ROZE in Eindhoven. Iedereen die op zoek is naar een of meer pluizenbolletjes, is welkom tussen 14:00 en 17:00 uur, aan de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven. Tijdens de kittenmiddag krijgen potentiële nieuwe eigenaren de kans om kennis te maken met alle kittens en vragen te stellen over de adoptieprocedure.?Luid miauwend, zacht spinnend of de katuit-de-boom-kijkend, zitten tientallen kittens te wachten op een gouden mandje.

“In een paar maanden tijd is ons nieuwe dierenopvangcentrum volgestroomd met dieren, waaronder heel veel katten en kittens,” vertelt beheerder Alma van Dorenmalen. “Stuk voor stuk verdienen ze een goed thuis. Sowieso is het niet goed voor een dier om lang in een opvangcentrum te verblijven. Daardoor komen ze te kort aan een optimale socialisatie en is het voor velen ook een stressvolle situatie. Wij willen de dieren snel, een goede nieuwe start geven, wat hun algemene welzijn en gezondheid zal bevorderen.” Redenen genoeg voor Stichting ROZE om de deuren te openen aanstaande zaterdagmiddag!

Aanmelden
Aanmelden is een voorwaarde om kennis te maken, zodat de drukte gereguleerd kan worden en de dieren in bescherming worden genomen tegen overprikkeling. Om deze zelfde reden kan men met maximaal 2 personen per huishouden langskomen, inclusief kinderen. Aanmelden kan uitsluitend via de website via de link Kitten Kennismakingsmiddag of via de facebookpagina waarop de aanmeldlink staat.

Naast kittens verblijven ook oudere katten in de opvang, ook zij zoeken nog een fijne woonomgeving. Benieuwd? De katten en kittens zijn alvast te bewonderen via www.rozeindhoven.nl. Nog niet alle kittens staan op de website, omdat het er helaas zo ontzettend veel zijn….
Tijdens de kennismakingsmiddag is het mogelijk een of meerdere kittens te adopteren, maar alleen wanneer er een juiste match is gemaakt door het bemiddelingsteam! Zij staan zaterdag voor de bezoekers klaar.

Informatie over Stichting ROZE
Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) is sinds dit jaar dé opvang voor zwerfdieren in nood, voor Eindhoven en 13 regiogemeenten. Per jaar worden hier duizenden dieren opgevangen en verzorgd, voordat zij de natuur in kunnen of een nieuw thuis vinden. Alles draait hierbij om dierenwelzijn! Stichting ROZE werkt vanuit een gloednieuw, duurzaam opvangcentrum aan de Kanaaldijk Noord in Eindhoven.

Een gedreven team van professionals staat 24/7 voor de dieren klaar. Hiernaast werken ze samen met; werkgelegenheidsprojecten, opleidingsinstituten, lokale overheden, collega opvanglocaties en het bedrijfsleven. Ze beschikken over een interne dierenkliniek, waar het professionele team van Dierenziekenhuis Eindhoven, de dieren van de beste zorg voorziet. Naast samenwerking, staat informatie-uitwisseling bij de stichting hoog in het vaandel.