Zonnebloemgasten en vrijwilligers op de brandweerkazerne in Son
Zonnebloemgasten en vrijwilligers op de brandweerkazerne in Son Foto: Ingezonden

Twee gezellige uitjes voor Zonnebloemgasten

Algemeen

Son en Breugel - Juist in de zomer/vakantieperiode organiseert de Activiteitencommissie ieder jaar leuke bijeenkomsten voor onze Zonnebloemgasten. Zo waren er afgelopen maand twee gezellige uitjes gepland.

Op donderdag 20 juli zijn we met onze Zonnebloemgasten en vrijwilligers naar de brandweerkazerne geweest. Daar werden we verrast met koffie en cake. Rick van Aarle en Frank Poppelaars waren aanwezig namens de Brandweer Son en Breugel. Ze zijn al jarenlang lid van de vrijwillige brandweer. Vanuit de regio was er een brandweervrouw aanwezig die met filmpjes en uitleg ons wegwijs maakte over het werk van de brandweer. In de film was te zien hoe snel een brand kan ontstaan in een woonkamer. Dit was wel aanleiding voor veel vragen. Want, hoe kan een brand dan ontstaan, en vooral, hoe kunnen we het voorkomen. Veel gasten vertelden ook hun ervaringen op het gebied van preventie. En dat is vooral de boodschap die de brandweermannen dan ook mee konden geven: zorg voor veiligheid in en om je woning; rookmelders zijn niet meer weg te denken in huis.

Na een drankje gingen de deuren open en kon iedereen de brandweerwagens bekijken, van buiten en van binnen, met uitleg van beide brandweermannen. Kortom, het was een gezellige maar vooral leerzame middag. We danken de brandweer voor het openstellen van de kazerne en Rick en Frank voor hun vrije tijd en uitleg.

Het volgende uitje voor de gasten van de Zonnebloem was op dinsdag 15 augustus bij La Sonnerie. Dat vond plaats op de met luifels overkapte binnenplaats, waar het heerlijk koel was. Bij aankomst werden de gasten getrakteerd op koffie/thee en een lekker stuk vlaai, en later op de middag nog op een drankje naar keuze. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door Peter Nederkoorn die op een klein draaiorgeltje bekende meezingers ten gehore bracht. De Zonnebloemgasten genoten en zongen af en toe gezellig mee. Rond 16.00 uur ging men na een gezellige middag weer huiswaarts.

Wij zien onze Zonnebloemgasten graag terug op donderdag 14 september in het Dommelhuis. Dan verzorgt de familie Van de Broek uit Geldrop een muzikaal optreden.

Denkt u nu: ik zou ook wel gast of vrijwilliger willen worden bij de Zonnebloem Son en Breugel… Kijk op onze website https://www.zonnebloem.nl/sonenbreugel en vul het contactformulier in.

Wilt u ons werk steunen? Op 4 september start de Rabobank Clubsupport Actie weer. Zorg dat u Rabobank-lid bent en geef een stem aan onze plaatselijke afdeling en wij kunnen weer meer van dit soort leuke bijeenkomsten organiseren voor onze Zonnebloemgasten! Houd onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten tijdens deze actieperiode! https://www.facebook.com/zonnebloemsonenbreugel/ 

Zonnebloemgasten en vrijwilligers op de brandweerkazerne in Son
Zonnebloemgasten en vrijwilligers op de brandweerkazerne in Son
Zonnebloemgasten bij la Sonnerie
Zonnebloemgasten bij la Sonnerie
Zonnebloemgasten bij la Sonnerie