Rob Dijkstra (links) tijdens de officiële opening van het waterkunstgrasveld toenmalig wethouder Jos de Bruin
Rob Dijkstra (links) tijdens de officiële opening van het waterkunstgrasveld toenmalig wethouder Jos de Bruin Foto: Wil Feijen

HTC SON viert 60-jarig bestaan

Algemeen

Son en Breugel - In het weekend van 15, 16 en 17 september staat er een groot feest gepland bij hockeyclub HTC vanwege het 60-jarig bestaan. Verschillende jubileumactiviteiten worden georganiseerd, en niet alleen voor de volwassenen, maar ook aan de kinderen is gedacht. 

Redactie: Freek Vervoort

We spreken voorzitter Rob Dijkstra over wat er allemaal op de planning staat. Op vrijdag wordt het feestweekend geopend met een reünie voor leden en oud-leden. Op zaterdag gaan ze door voor de jeugd. “Dit is in principe een gewone competitiedag, maar op het eind van de middag komen er allerlei springkussens”, geeft Rob aan. “Aansluitend is er dan een disco-avond voor de kleinere jeugd, met aansluitend een feestavond voor de oudere jeugd”, gaat hij verder. Op zondag is er wederom een gewone competitieronde waarin bijna alle seniorenteams thuis spelen. Rob: “Helaas is het niet gelukt om Dames 1 thuis te laten spelen. Zij moeten als enige uit spelen, maar gelukkig wilde de tegenstander wel de wedstrijd vervroegen.”

De burgemeester zal rond 14.00 uur het jubileum officieel beklinken, waarna de wedstrijd van Heren 1 op het programma staat. “Daarna hebben we dj’s en sluiten we het weekend knallend af”, kijkt de voorzitter vooruit.

Uniek
Wat de club zo mooi en uniek maakt gaat voor Rob ver de geschiedenis in: “Al van vroeger uit zijn de feesten in de wijde omtrek bekend en dat is mooi”. Maar de club draait natuurlijk niet alleen om de feesten, de vrijwilligers zijn ook erg belangrijk. Rob: “We zien dat veel vrijwilligers de club een handje helpen en dat er ook steeds meer terugkomen om iets te doen voor de club. Die mensen zijn goud waard.”

Door corona is het ledenaantal helaas teruggelopen, waardoor er ook veel vrijwilligers verloren gingen. Gelukkig is dit nu weer aan de beterende hand en is de club springlevend! Dit komt mede door de verbouwing van het clubhuis, een nieuwe keuken, nieuwe bar en nieuw waterkunstgrasveld. “Momenteel hebben we 550 leden, maar wij zijn van mening dat een club als HTC Son minimaal 750 leden moet hebben”, aldus een strijdbare Rob.

Wat bij dit doel enorm moet gaan helpen is de zogenoemde blaashal. Daarmee heeft de club een unieke hal, waardoor het zaalhockey dicht bij huis is. Dit is dan ook hetgeen waar Rob het meest trots op is van wat er de afgelopen jaren gebeurd is. “Hiermee hebben wij zo veel stappen gezet qua hockey. Nu hebben we alles in eigen beheer en kunnen we veel meer trainingen aanbieden”, aldus Rob.

In de toekomst ziet het er dus rooskleurig uit voor de club. De nabije toekomst leert ons dat dit weekend eerst de geschiedenis groots gevierd mag worden. Iedereen is dan ook welkom bij de club om het jubileum mee te vieren. Voor meer informatie kunnen de socials en website worden geraadpleegd.

De ballonhal op het HTC terrein in Son en Breugel