Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260 Foto: Ingezonden

Wordt u vrijwillig chauffeur op de succesvolle Buurtbus 260?

Algemeen

Son en Breugel - Buurtbus 260 is een vereniging die met uitsluitend vrijwilligers het vervoer verzorgt op een vaste lijn, die voor de grotere bussen niet rendabel is. We rijden met 2 bussen voor max. 8 personen een prachtige, landelijke route: de ene bus vanaf Best station via Son en Breugel, Nederwetten en Nuenen naar het Annaziekenhuis in Geldrop.

De andere bus begint andersom, en zo rijden we elk uur in beide richtingen. Lekker makkelijk: u heeft geen parkeerproblemen bij het ziekenhuis, want we stoppen pal voor de hoofdingang. Bij Best station sluiten we aan op de sprinters naar Eindhoven en Tilburg universiteit. We vervoeren na corona flink meer passagiers dan ervoor: over de periode januari t/m augustus in 2019 gemiddeld 934 en in 2023 1371 mensen.

De bus mag langs deze route overal stoppen waar het veilig kan, dus misschien wel bij u voor de deur! We zijn momenteel weer op zoek naar inwoners van de dorpen waar we doorheen rijden en die onze groep vrijwillige chauffeurs willen uitbreiden. Natuurlijk dient u in bezit te zijn van een geldig rijbewijs (B voldoet). Maximale leeftijd 74 jaar.

Voor onze enthousiaste vrijwilligers organiseren we elk jaar een gezellig dagje uit op een zaterdag, een kerstviering en een algemene ledenvergadering. Als u ons komt versterken, gaat u eens in de 14 dagen op één doordeweekse dag één van onze 3 dagelijkse diensten rijden: de vroege van 07.30 tot 11.25 uur, de tussendienst van 11.25 tot 14.25 uur, of de late dienst, die daarna doorrijdt tot 18.35 uur.

Welke dienst het wordt stellen we samen met u vast. U kunt zichzelf direct aanmelden door te bellen naar onze secretaris Dirk Sinnema: 06-49238944 of 040-2838912. Mailen mag natuurlijk ook: buurtbus260@gmail.com. Wij nemen dan snel contact met u op om tot een kennismakingsgesprek te komen, waarin we wederzijds de nodige informatie uitwisselen.

Kijkt u ook even op onze website www.buurtbus260.nl waar u onze tijden en haltes kunt vinden en uw reis kunt plannen. We maken heel graag kennis met u.