Jack Saris met het winterdorp bij Trendycars
Jack Saris met het winterdorp bij Trendycars Foto: Wil Feijen

Kerstdorp van Berkenstaete is verhuisd

Algemeen

Son en Breugel - Al acht jaar lang heeft Jack Saris uit Son en Breugel enkele weken voor kerst zijn prachtige kerstdorp opgebouwd in het atrium van Berkenstaete. Zowel de bewoners van Berkenstaete als hun families en andere bezoekers konden hier genieten van de sfeer van het kerstdorp.

Redactie: Adrie Neervoort

Gedurende al die jaren is het kerstdorp alleen maar gegroeid in omvang. Jack Saris heeft elk onderdeel van het dorp zelf gekocht, wat, zoals hij zelf aangeeft, best een dure hobby is. Dit jaar is echter anders. “Dit jaar kreeg ik te horen dat er door omstandigheden geen plek meer was voor mijn kerstdorp in Berkenstaete”, vertelt Saris, “en dat was niet alleen een teleurstelling voor mij, maar ook voor de bewoners.”


Jack Saris met het winterdorp bij Trendycars - Wil Feijen

Gelukkig bood Erik Mol van MH Cars BV, waar Trendycars gevestigd is, aan om het kerstdorp in zijn showroom op te bouwen. Hij zorgde ervoor dat de showroom in kerstsferen werd omgetoverd, inclusief een grote kerstman. “Dus nu staat mijn kerstdorp opgebouwd in de showroom van Trendycars”, vertelt Saris trots. “Natuurlijk is Berkenstaete niet op loopafstand van deze showroom, maar bewoners van Berkenstaete die het kerstdorp willen bezoeken, worden gratis opgehaald en teruggebracht in de VIP-bus van Erik Mol.”


Jack Saris met het winterdorp bij Trendycars - Wil Feijen

Iedereen is welkom van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur. En voor de bewoners van Berkenstaete staat er koffie met vlaai klaar.