Wijnmarkt La Sonnerie
Wijnmarkt La Sonnerie Foto: Wil Feijen

Afscheid met smaak

Algemeen

Son en Breugel - De kapelzaal zag er weer prachtig sfeervol uit met alle kleine lichtjes, bekend van al die jaren dat de kapel dienst mocht doen voor kerstborrels en kerstdiners. Het is Wijnmarkt in La Sonnerie.

Redactie: Eva Wiselius

Een vriendelijke ontvangst met uitleg over de gang van zaken, en dan mag er ‘gesnuffeld’ worden. De wijnen staan opgesteld op een eiland van tafels midden in de kapelzaal. De prijzen zijn duidelijk aangegeven en kundig personeel staat klaar om een en ander over de wijn te vertellen. Ook worden bezoekers op hun gemak gesteld met de mededeling dat er nog wel wijn overblijft voor bij het diner wanneer ze komende maand nog willen komen dineren.

De sfeer is tweezijdig: van de ene kant is de stemming treurig; zowel de bezoekers als het personeel voelen het als een stukje afscheid van La Sonnerie; van de andere kant heerst er een opgetogen sfeer over de onverwachte opkomst. Het is direct vanaf de start een gezellige drukte. “Dit hadden we eerder moeten doen”, aldus Marianne van den Hurk.

Wijnmarkt La Sonnerie
Wijnmarkt La Sonnerie
Wijnmarkt La Sonnerie
Wijnmarkt La Sonnerie