Cees, Ans en Hedwig
Cees, Ans en Hedwig Foto: Ingezonden

Hedwigs Inloopwinkel in het oude Vestzaktheater

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen zaterdag was het al een beetje carnaval in het kringloopwinkeltje van Hedwig Vroomen, Hedwigs Inloopwinkel in het oude Vestzaktheater.

De vele voorbereidingsuren hadden goed uitgepakt, want zowel binnen als buiten was alles feestelijk versierd in de carnavalskleuren rood, geel en groen. Ze had speciaal twee rekken vol met gratis carnavalskleren en een tafel vol met o.a. pruiken, hoeden, panty’s, maskers, etc. Ondanks het slechte weer was het goed druk, en zelfs even zo druk dat mensen later wel terug zouden komen en andere boodschappen tussendoor gingen doen.

Een groepje vaste klanten was ook van de partij om gezellig een kopje koffie met koekje te komen nuttigen en een praatje te maken, en daarnaast natuurlijk voordelig te shoppen. “Het is leuk om te zien dat het een ontmoetingsplek geworden is voor mensen, en iedereen kent elkaar weer via via”, vertelt Hedwig.

Om zeker in carnavalssfeer te komen, waren Hedwig en haar vrienden Cees en Ans, die meehielpen deze zaterdag, ook leuk verkleed en geschminkt. “Sommigen van ons vieren zelf geen carnaval, maar op deze manier toch een beetje”, zegt ze met een grote glimlach. Volgende week, wanneer het carnaval is, is de winkel ook open van 12.00 tot 16.00 uur en kunnen de laatste carnavalskleren en spullen weg, want voor opslag is helaas geen plek.

De rest van het jaar is ze ook gewoon open op zaterdag voor iedereen die het leuk vindt om te komen shoppen of in overleg met haar spullen komt afgeven. Ze herhaalt nogmaals: “Het klinkt raar, maar mensen brengen vaak nog kapotte, vieze of beschimmelde spullen. Ik moet die dan zelf weggooien, maar dat kunnen de mensen thuis ook doen, dat scheelt mij een hoop werk. Dus alleen spullen die goed en schoon zijn graag.”
Voor meer informatie kijk op haar Facebookpagina Hedwigs Inloopwinkel.