Fijnfisjenie Café
Fijnfisjenie Café Foto: Omroep Brabant
Win actie!

Fijnfisjenie Café in het Dommelhuis

Algemeen

Krutjesgat - Het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant komt dit jaar vanuit de theaterzaal van het Dommelhuis in Son en Breugel. “Dit is een verandering van locatie vanwege de verbouwing van het gebouw van Omroep Brabant”, legt Nens Kok, uitvoerend producent van het bekende café, uit.

Redactie: Adrie Neervoort/Omroep Brabant

Vorig jaar kondigde Omroep Brabant aan dat de naam van de omroep tijdens carnaval verandert in Roeptoetgat. Waarom Roeptoetgat? Carnavalsvierders verkleden zich traditiegetrouw en duiken in hun personage als giraf, punker of dokter, of zijn gewoon een Oeteldonker, een Kruik, een Kielegatter of een Krab. Alleen Omroep Brabant bleef Omroep Brabant, maar dat is met carnaval nu dus Roeptoetgat.

Een plek waar je moet zijn voor alles over carnaval in Brabant; beter gezegd: een fijnfisjenie beleef je in Roeptoetgat! Van 3 Uurkes Vurraf op vrijdag 9 februari, de Roeptoet-room, optochten, het carnavalsbuske, tot en met dinsdag 13 februari, als de laatste bezoeker het licht uitdoet in het Fijnfisjenie Café.

“We moeten we dit jaar dus uitwijken naar een andere locatie, en omdat ik zelf in Son en Breugel woon, met Omroep Brabant om de hoek, heb ik contact opgenomen met Maurice, beheerder van het Dommelhuis. We hadden direct een klik en we deelden al snel hetzelfde enthousiasme”, legt Kok uit. 


Fijnfisjenie Café - Omroep Brabant

“Na een aantal locatiebezoeken, waarbij de technische en creatieve mogelijkheden werden afgewogen, kreeg ik groen licht. Vergis je niet, het is een hele operatie. Niet alleen het café moet identiek worden opgebouwd, er moet ook een complete regie worden ingericht om de in totaal 8 live-uitzendingen te maken met publiek en een heleboel gasten. Ik noem het zelf ‘georganiseerde chaos’. Gelukkig hebben we vanuit onze afdeling Eigenheid en Evenementen veel ervaring met opnames op locatie en hebben we een fantastische, ervaren crew, van wie de meesten al jarenlang bij deze productie betrokken zijn”, aldus Kok.

Zoals altijd is toegang tot het Fijnfisjenie Café weliswaar gratis, maar uitsluitend op inschrijving; het is dus niet zo dat je zomaar kunt binnenlopen. 

“Het Fijnfisjenie Café staat ergens in Roeptoetgat, en zo communiceren wij het ook. De populariteit voor het Fijnfisjenie Café groeit iedere jaar weer, en daarom is er dit jaar voor gekozen om de inschrijving te spreiden. Tot 2 februari komen er iedere dag een aantal kaarten beschikbaar, maar je kunt het Fijnfisjenie Café maar één keer bezoeken. Zo houden we de inschrijving transparant en heeft iedereen evenveel kans om een ticket te bemachtigen”, zo verduidelijkt Kok.

En zo krijgen carnavalsvierders uit alle hoeken van de provincie in twee groepen van elk 150 bezoekers tweemaal daags toegang tot het café. Achter de toog de vertrouwde gezichten van Christel de Laat en Jordy Graat die 4 dagen lang het Fijnfisjenie Café bestieren, en dat belooft ook dit jaar weer een zoete inval met veel artiesten, gasten en gekkigheid, carnavalsverenigingen, blaaskapellen en natuurlijk veul slappe klets. 

Zowel online als op tv kun je live meekijken maar ook interactief meedoen. Via een QR-code in het beeldscherm kun je leuke berichten doorsturen en Nicole houdt de sociale-mediakanalen FIJNFISJENIE nauwlettend in de gaten op zoek naar leuke posts, dus deel vooral waar en hoe jij carnaval in Roeptoetgat beleeft. 

“Ook De Krutjesrapers mogen we in het café verwelkomen en prins Robert en zijn raad van 11 zullen het café op dinsdagavond 13 februari mee afsluiten, en jij kan daarbij zijn!”, zo besluit een enthousiaste Kok.

Win kaarten voor het Fijnfisjenie Café en doe samen met Christel en Jordy het licht uit! 
Deel een foto van jouw meest unieke carnavalsoutfit van vroeger. Of het nu gaat om de meest kleurrijke outfit, de mooiste schmink of een prachtig koppel, wij willen ze zien! Stuur je foto naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl of deel hem onder het bericht op Facebook of Instagram.

De inzender van de leukste foto wint 5 toegangskaarten voor een bezoek aan het Fijnfisjenie Café. Insturen kan tot uiterlijk zondag 4 februari. (Let op: bezoek aan het Fijnfisjenie Café is vanaf 18 jaar)

Fijnfisjenie Café
Fijnfisjenie Café
Fijnfisjenie Café