Patrick Min en Pierre van Tinteren
Patrick Min en Pierre van Tinteren Foto: Wil Feijen

Stijlvolle motorrit voor het goede doel

Algemeen

Son en Breugel - Wat is er nu leuker dan samen (wereldwijd 37.000 deelnemers) met gesoigneerde motormuizen een gave toertocht te rijden en tegelijk geld in te zamelen voor het goede doel?!

In een notendop is dat exact hetgeen de Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) elk jaar voor elkaar weet te boksen. Op zondag 19 mei is het weer zover; dan zullen er wereldwijd op één dag bijna 900 motortoertochten worden verreden met hetzelfde doel. Tot op heden is er wereldwijd met dit geweldige initiatief al meer dan 46.000.000 US Dollar ingezameld voor prostaatkanker, de geestelijke gezondheid van mannen en zelfmoordpreventie. In onze eigen regio Eindhoven bleef de teller vorig jaar steken op een ingezameld bedrag van maar liefst € 27.000,-!

Redactie: Ivo van Hoek

“Het idee is even simpel als briljant; wereldwijd stappen op deze bikersdag vele stoere mannen én vrouwen met het hart op de juiste plek op hun stalen ros, om samen al toerend de show te stelen. Voor de gelegenheid zijn ze namelijk gehuld in een vintage-style outfit. ‘Dressed to kill’, strak in het pak, is zo’n enorme optocht een indrukwekkend schouwspel, zowel voor je ogen als oren”, aldus Patrick Min (54), oprichter van team Barber Station.

Meerdere Nederlandse steden hebben zich aangesloten bij deze rijdende modeshow en ook rondom Eindhoven kan er weer een relaxed parcours worden gereden. Uiteraard staat het eenieder vrij om te doneren, aanwezig te zijn als publiek, of om je aan te sluiten als rijder. 


Flyer Distinguished Gentleman’s Ride - Ingezonden

Aan het woord is Patrick, die vorig jaar zelfs 6000 euro aan opbrengst wist te genereren met zijn team Barber Station: “Wereldwijd waren er slechts 36 teams die een hoger bedrag bij elkaar wisten te sprokkelen; hopelijk gaan we dit jaar, met de hulp vanuit dit sociale dorp, het bedrag evenaren. In mijn dagelijkse leven is stijlvol en verzorgd voor de dag komen feitelijk mijn broodwinning. Als bedrijfsleider van Barber Station ontvang ik genoeg heren die hun baard en haar tot in de puntjes laten verzorgen door ons. Samen met mijn vriendin Marsha van der Aa uit Breugel halen we ieder jaar alles uit de kast om een zo groot mogelijke groep te formeren met enthousiaste motorrijders hier uit de regio. Zelf ben ik geboren en getogen in Venray, dus samen staat ons lokale netwerk garant voor een dagje gezelligheid met vele gelijkgestemden.” 

afgelopen jaar stond de teller al op 50 motoren

Drie jaar geleden stond team Barber Station met slechts 9 stoere motormuizen aan de start in Nuenen, maar afgelopen jaar stond de teller al op 50 motoren. Als groep rijden de teamleden vervolgens vanuit de Eindhovense barbershop op deze 3e zondag in mei naar de massale kickstart op industrieterrein De Hurk. Om klokslag 12.00 uur rijdt de immens grote groep vanuit motorshop Goodspeed Customs in colonne (stapvoets) door De Kempen.

Ook dorpsgenoot en motorrijder Pierre van Tinteren is dit jaar weer present om zijn bijdrage te leveren aan dit prachtige doel en om tegelijk enorm te genieten van de sfeer en saamhorigheid. “Dat wij-gevoel kennen we als motorrijder natuurlijk al wel, maar zo’n speciale dag, allemaal strak in het pak, maakt het geheel compleet. Verder worden we door Marsha en haar hulptroepen goed verwend met een heerlijke lunch onderweg tijdens onze 1e stop in De Beerzen”, aldus motormaatje Pierre. 


Distinguished Gentleman’s Ride 2023 - Ingezonden

Om klokslag 12.00 uur rijdt de immens grote groep vanuit motorshop Goodspeed Customs in colonne door De Kempen

Patrick vervolgt: “Mede omdat mijn eigen vader prostaatklachten heeft en lijdt aan dementie wordt mij de spiegel bijna dagelijks voor gehouden en onderken ik het belang van goede zorg. Deze ziektes vroegtijdig opsporen en behandelen begint natuurlijk bij fondsenwerving zodat gepaste zorg kan worden gefinancierd. Met die wetenschap kunt u uiteraard, ook zonder motor, steun betuigen via een vrijblijvende donatie; scan hiervoor de QR-code.” 

Wil je graag meerijden? Neem dan contact op met Patrick (e-mail patrickmindgr@gmail.com/tel. 06-22244610). Al het geld gaat rechtstreeks naar stichting Movember, wereldwijd initiatiefnemer van dit evenement.